Alcron Resturace: Kulinářská revoluce se šéfkuchařem Richardem Bielikem

01. Červenec 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17277

V samém srdci Prahy, jen pár kroků od rušného Václavského náměstí, se nachází Alcron Restaurace, která již po desetiletí patří mezi kulinářské ikony města. Letos však tento klenot zažívá renesanci díky novému šéfkuchaři Richardu Bielikovi a jeho inovativnímu menu, které staví na rostlinných ingrediencích.

Interiér restaurace, zařízený ve stylu art deco, vás uchvátí atmosférou noblesy a elegance. Třpytivé lustry, sametová křesla a nádherná umělecká díla vytvářejí prostředí, kde se snoubí historie s moderními prvky.

Nové menu šéfkuchaře Bielika je oslavou rostlinných ingrediencí, které jsou připravovány s maximální péčí a kreativitou. Každý pokrm je uměleckým dílem, které láká nejen oko, ale i chuťové pohárky. 

Tartar ze pstruha lososovitého s jablkem, nakládanou okurkou a konfitovaným citrónem je výjimečný gurmánský zážitek, který harmonicky spojuje jemnou rybí chuť s osvěžující sladkostí jablka, pikantním akcentem nakládané okurky a aromatickou hloubkou konfitovaného citrónu. Každé sousto nabízí dokonalou symfonii chutí a textur, která je nejen lahůdkou pro chuťové pohárky, ale i estetickým potěšením. Tento pokrm je oslavou pečlivě vybraných a připravených ingrediencí, které společně vytvářejí nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Koprová omáčka s křepelčím vajíčkem, konfitované brambory, hlíva ústřičná, kedlubna a bramborový crumble je další lahodný pokrm, který přináší rafinovanou kombinaci chutí a textur. Jemná a aromatická koprová omáčka se skvěle snoubí s křehkými křepelčími vajíčky, zatímco konfitované brambory dodávají pokrmu neodolatelnou měkkost. Hlíva ústřičná přidává zemitou hloubku a kedlubna svěží křupavost, kterou završuje křupavý bramborový crumble, jenž celý pokrm povyšuje na jedinečný gurmánský zážitek. Každé sousto nabízí dokonale vyváženou symfonii chutí, která potěší jak chuťové pohárky, tak i oči.

Sladkou tečkou nakonec byl lahodný rýžový nákyp s nakládanou rebarborou, jahodovou vodou a spáleným meringuem. Je to dezert, který nabízí dokonalou rovnováhu chutí a textur. Jemný a krémový nákyp se snoubí s pikantní svěžestí nakládané rebarbory, která dodává dezertu příjemný kontrast. Jahodová voda přináší osvěžující ovocný tón, který umocňuje celkový zážitek, zatímco spálený meringue dodává dezertu křupavou texturu a jemně karamelizovanou chuť. Tento dezert je mistrovským dílem, které potěší všechny smysly a zanechá nezapomenutelný dojem.

Profesionální a pozorný personál restaurace Alcron je vždy připraven splnit každé vaše přání. Sommelier vám rád doporučí víno, které se bude dokonale hodit k vašemu jídlu.

Alcron je restaurací, která dokáže uspokojit i ty nejnáročnější gurmány. Nové menu šéfkuchaře Bielika je důkazem, že rostlinná kuchyně může být nejen zdravá, ale i nesmírně chutná a kreativní. Pokud hledáte místo pro výjimečný kulinářský zážitek, Alcron je tou správnou volbou.

Galerie

Rozhovory

Restaurant Alcron