Dokonalost sama v podání šéfkuchaře Kampa Parku Marka Raditsche

Pokud chceme navštívit restauraci, povětšinou cílíme především na to, abychom si na jejich jídlech pochutnali, a tak vybíráme hlavně podle kvality surovin, z nichž se jídla připravují, a také dle jejich chuti. Vy ale již dobře víte, že my při našich návštěvách restaurací na vše hledíme objektivně a nehodnotíme pouze chuť pokrmů, ale zároveň i prostředí restaurace a přístup zaměstnanců, protože to jsou přesně ty další věcí, na které by se měl brát v restauracích ohled.

A my si tentokrát nechtěli pouze pochutnat, ale lákalo nás navštívit místo, kde můžete po celou dobu sledovat úchvatné okolí a nechat se strhávat nezapomenutelnými pohledy na Vltavu a Karlův most. Někteří by již nejspíše mohli tušit, že jsme se vydali do známé pražské restaurace Kampa Park.

Nebylo to poprvé, co jsem dorazil do restaurace Kampa Park na večeři, ale musím vám prozradit, že každá má návštěva je jako premiéra. Luxusní výhled třeba na již zmiňovaný Karlův most, který pohodlně vidíte i zvnitřku restaurace přes velká okna, je prostě okouzlujícím zážitkem, který mě vždy dostane do kolen. Příjemná obsluha nám nejdříve nabídla welcome drink a následně nás usadila na naše místa, z nichž jsem měl doslova neuvěřitelný výhled. Dlouho jsem pozoroval nutrie ve Vltavě, až jsem si téměř ani nevšiml, že nám začali servírovat první chod.

Zvolil jsem si tradičně degustační menu, které v podání Kampa parku tvoří pět chodů.

Marek Raditsch

Marek Raditsch

Úžasně naservírovaný humrový timbál s drezinkem z bio akátového medu a bílého balsamica si získal velmi rychle mou pozornost. Byl jsem už natěšený, jak budou jídla chutnat, protože se proslýchá, že za ten rok, co jsem v Kampa Parku nebyl, povýšil své již tak dokonalé kulinářské schopnosti Marek Raditsch ještě na vyšší úroveň. Následovala pečená kachní játra foie gras s mango chutney, krémem z kešu ořechů a omáčkou pěti vůní.

Stačily mi tyto dva pokrmy, abych věděl, že Marek vložil do svých jídel snad ještě druhé srdce, protože byly prostě úžasné. Pečená polární treska s risottem z fava fazolek, houbami shiitake a XO máslovou omáčkou a úžasný steak z japonské Kobe 4+ striploin s cukrovým hráškem, hranolky a omáčkou ze zeleného pepře to ještě potvrdily.

Všimli jste si? Není v našich končinách příliš obvyklé dávat Kobe do degustačního menu, tady se toho nebáli, a dobře udělali. 

Na závěr mě už očekával jen můj oblíbený dezert, kterým bylo Choux au crauquelin s kořeněným jablečným kompotem, calvádos zmrzlinou a vanilkovým crème fraîche. Ke každému pokrmu byla skvěle napárovaná francouzská vína.

Humr Timbal

Humr Timbal

Nakonec mohu ke své návštěvě Kampa Parku dodat snad už jen pozvánku a doporučení, abyste se do restaurace vydali i sami a poznali, jak chutná výtečný pokrm při výhledu na nejznámější most v Čechách!

Jehnečí karé

Jehnečí karé

Galerie

Marek Raditsch
Humr Timbal
Jehnečí karé
Kir Royal Desert
Mango salát s papájou
Špenátové krokety

Rozhovory

KAMPA PARK