Exkluzivní gurmánský zážitek s názvem Japonsko na dlani v Miru ve Four Seasons Hotel Prague

MIRU Restaurace
22. June 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 26173

Nedávno jsem měla tu čest strávit večer v restauraci MIRU ve Four Seasons Hotel Prague a musím říct, že jsem byla naprosto uchvácená nejen gastronomickým zážitkem, ale i jejím nádherným vzhledem a výhledem na Prahu.

Už při vstupu do restaurace jsem byla ohromena elegantním a sofistikovaným vzhledem. Moderní design prostoru byl prolnut prvky japonské kultury, které dodávaly restauraci jedinečný šarm. Jemné linie a barvy vytvořily atmosféru klidu a elegance. Každý kousek nábytku a dekorace byl pečlivě vybrán a umístěn tak, aby vytvářel dokonalou harmonii s okolním prostředím.

Toshikazu Kato a Nicholas Trosien

Toshikazu Kato a Nicholas Trosien

Jedním z největších lákadel restaurace MIRU je její neuvěřitelný výhled na Prahu. Nachází se v překrásné lokalitě, odkud se otevírá panoramatický pohled na město. Výškové umístění restaurace umožňuje hostům obdivovat úchvatné památky, jako je Pražský hrad, Karlův most a historické střechy Prahy. V kombinaci s atmosférou restaurace vytváří tento výhled nezapomenutelný zážitek pro hosty.

Světla města se odrážela na hladině Vltavy, vytvářející romantickou atmosféru. Kombinace jemného osvětlení v restauraci a světelné scenérie pomalu zapadajícího slunce vytvořila magickou atmosféru, která se dotkne všech vašich smyslů.

Od samého začátku večera nás japonský šéfkuchař Toshikazu Kato provázel celým gastronomickým zážitkem. Při našem příchodu nás srdečně přivítal a poskytl nám informace o přístupu k japonské kuchyni. Během večera nám šéfkuchař Toshikazu Kato osobně představoval jednotlivé chody, což bylo skutečně nezapomenutelné.

Při každém podávaném jídle nám věnoval svůj čas a představil nám každý pokrm. Jeho vášeň a oddanost japonské kuchyni byly patrné v každém jeho slově a gestu. Bylo zjevné, že šéfkuchař je mistrem svého řemesla. Jeho profesionální a přátelský přístup nám poskytl pocit, že jsme byli součástí tohoto gastronomického dobrodružství. Bylo úžasné mít možnost diskutovat s ním o japonské kuchyni.

Královský krab, smažená rýže, umeboshi salsa

Královský krab, smažená rýže, umeboshi salsa

Na stole mě čekalo menu s názvem "Japonsko na dlani", které nabídlo autentické japonské lahůdky nakombinované s peruánskou kuchyní. A musím říct, že každý chod byl mistrovské dílo a okouzlilo mě svou chutí i food platingem. Každý chod byl důkladně promyšlený, sestavený a ztvárněný tak, aby se stalo uměleckým zážitkem pro všechny smysly.

Začala jsem s KRÁLOVSKÝM KRABEM, který byl podáván na křehké smažené rýži a doplněný svěží sme-boshi salsou a koriandrem. Každé sousto bylo dokonale vyvážené, a to nejen v chuti, ale i v textuře.

Následovala USUZUKI PRAŽMA, kde se jemné plátky pražmy skvěle doplňovaly s ponzu omáčkou obohacenou lanýži, yuzu a ikurou. Byla to harmonie chutí, která se rozplývala na jazyku.

tataki tuňák, jalapeňo omáčka a křupavý pórek

tataki tuňák, jalapeňo omáčka a křupavý pórek

Dalším vrcholem byl TATAKI TUŇÁK. Kousky tuňáka byly lehce opálené na povrchu a podávané s pikantní jalapeño omáčkou a křupavým pórkem. Každý sousto mě překvapilo novou vrstvou chuti a nezapomenutelným zážitkem.

Osobně jsem si velmi oblíbila i OSHIZUKI KRÉMOVÉHO LOSOSA, který byl připravený ve speciálním tvaru a ozdobený ikurou a pažitkou. Byl to jemný a krémový pokrm, který se rozplýval na jazyku a tvořil krásný kontrast s lehkou slaností ikury.

Další významný moment přišel s kombinací KRÁLOVSKÝ KRAB & SALÁT Z BABY ŠPENÁTU. Krab byl perfektně připravený a podávaný s jemně pikantní gome omáčkou obohacenou aji amarillo. Salát z baby špenátu dodal jídlu svěžest a chrupavost.

Černá treska, yuzu miso, meuňka, myoga zázvor

Černá treska, yuzu miso, meuňka, myoga zázvor

Následovala ČERNÁ TRESKA, která byla podávána s yuzu miso omáčkou, meruňkou a myoga zázvorem. Treska byla pečlivě připravená, měkká a šťavnatá, a omáčka jí dodávala úžasnou hloubku chuti.

Vrchol večeře přišel s WAGYU, které bylo dokonale připravené a podávané s pohankou namočenou v ponzu omáčce a dochucené teriyaki omáčkou s balsamikem a lanýži. Maso se doslova rozplývalo v ústech a každý kousek byl plný intenzivního a bohatého aroma.

Wagyu, ponzu pohanka, teriyaki omáčka s balsamikem a lanýži

Wagyu, ponzu pohanka, teriyaki omáčka s balsamikem a lanýži

Po těchto oslnivých chodech přišel čas na dezert. JAPONSKÉ MOCHI s příchutí zeleného čaje bylo pravým dokončením večeře. Mochi bylo měkké, lehké a sladké, s jemnou příchutí zeleného čaje, která byla osvěžujícím závěrem jídla.

Večeři uzavřel YUZU CREMEUX s karamelovým sable' a kokosovou shiso zmrzlinou. Tato dezertní kombinace byla perfektním závěrem, poskytujícím vyváženou sladkost a osvěžení. Každá součást dezertu byla precizně připravená a poskytovala bohaté textury a chutě.

Každý chod byl dokonale doplněn vynikajícím výběrem vín a japonských koktejlů. Vytvořili harmonické spojení mezi chutěmi jídel a vhodnými nápoji, čímž umocnili celkový gastronomický zážitek. Vína, která byla navržena k podpoře jednotlivých chodů, byla pečlivě vybrána tak, aby zvýraznila a doplnila jedinečné kombinace chutí. Každé víno a koktejl byly přesně přizpůsobeny konkrétnímu chodu a vytvářely harmonii mezi pokrmem a nápojem.

Celkově vzato, večeře v restauraci MIRU v hotelu Four Seasons Prague byla absolutním gastronomickým zážitkem. Každý chod byl pečlivě připraven, vynikající na pohled i chuťově. Servis byl profesionální, přátelský a vždy k dispozici, aby splnil všechna očekávání hostů. Atmosféra restaurace byla elegantní a pohodlná, poskytující dokonalý zážitek pro tuto gastronomickou cestu.

Pokud hledáte jedinečný zážitek japonské kuchyně spojený s prvotřídním servisem, nemůžu doporučit nic jiného než restauraci MIRU která se nachází na terase Four Seasons Hotel Prague. Je to místo, kde se tradice a inovace setkávají, a kde každý chod je mistrovským dílem.

Zde se můžete podívat na video: 

https://www.youtube.com/watch?v=VB5GJbgDWLU

Yuzu cremeux, karamelové sablé, kokosová shiso zmrzlina

Yuzu cremeux, karamelové sablé, kokosová shiso zmrzlina