Jak mě ohromil pohled z terasy luxusního apartmá hotelu The Emblem

Hotely jsou pro nás jedinečným místem, které nenavštěvujeme jen proto, abychom mohli někde složit naši hlavu. Povětšinou do nich jezdíme úplně z jiného důvodu, kterým bývá odpočinek a relax, nebo třeba změna prostředí. Už to je přeci jeden z aspektů, proč když někam vyrazíme, vyhledáváme vždy jen takové hotely, které se drží na opravdové špičce ve svém oboru a které nabízejí prvotřídní služby, jež se nám v průběhu běžného dne nedostanou. Kdo by přeci nechtěl navštívit místo, kde kromě kvalitního hotelového servisu dopřejete i masáž, dokonalé SPA a výtečné jídlo. Přesně to jsou totiž hlediska, na která dávám i já sám, a proto jsem navštívil The Emblem Hotel Prague.

Tento hotel, který vás musí očarovat na první pohled svou atmosférou, stejně jako se to stalo mně, pod svým srdcem skrývá tu největší snahu o rodinnou a příjemnou atmosféru. Nemohu dělat nic jiného než ji potvrdit, protože tak příjemný přístup každého ze zaměstnanců by mě pomalu donutil odsud nikdy neodejít, kdybych nemusel zpět do práce.

Hned po vstupu na decentní recepci se na mě usmívala moc milá paní, která mě v hotelu zdvořile uvítala a navedla mě, kde naleznu svůj pokoj, v němž strávím dnešní, dnes už vím že nezapomenutelnou, noc. A proč říkám nezapomenutelnou, je to snad jen kvůli té atmosféře? Jistě se na tom také přičinila, ale hlavní zásluhou je rozhodně zdejší SPA, restaurace a luxusní pokoj s dřevěnou terasou, ve kterém jsem byl ubytován. Ale to bych předbíhal, nejprve mě totiž čekal oběd v mé oblíbené restauraci.

Vy, co pravidelně čtete mé články o podnicích, si možná i dovedete tipnout, že zde zavítáme do George Prime Steak, sídlící na stejné adrese jako The Emblem. Jestliže si totiž chcete pochutnat na opravdu kvalitním a výtečném hovězím steaku, případně na mořských rybách, pokud jste jejich milovníky, zavítali jste správně. Asi ani nemusím připomínat, že George Prime Steak ve svých příjemných prostorech servíruje pouze to nejkvalitnější hovězí z vybraných farem z amerického středozápadu v kombinaci s kalifornskými víny, raději se mrkněme na mé menu.

Jako předkrmu nikdy nemohu odolat prémiovému carpacciu, které už ze své zkušenosti vím, že mají tady prostě nejlepší. Když jsem v George Prime Steaku byl naposledy na večeři, dával jsem si filet mignon, jehož skvělou chuť mám na patře doteď. Ale řekl jsem si, že jsem tu přeci od toho, abych taky poznal něco nového. A tak jsem si objednal New York Strip, připravovaný z nízkého roštěnce. Patří k trochu pevnějším steakům, když si ho ale objednáte přesně medium jako já, rozplyne se vám na jazyku a vy poznáte skvělou chuť hovězího! Po dlouhé době jsem oželel dezert, což u mě není příliš běžné, ale holt jsem dnes neměl na sladké chuť.

Došel jsem na pokoj, kde jsem si zatím jen rychle vyhodil kufr, ale pořádně si ho ani neprohlédl. Možná proto jsem už trochu spěchal z restaurace, byl jsem natěšený, jak toto téměř nejluxusnější apartmá na hotelu vlastně vypadá. Asi nejsem ale hoden toho, abych zvládl detailně popsat, jak celý pokoj vlastně vypadá. Jeho došeda moderně pojatý design a příjemný koberec z něj prostě dělají to, co si představuji pod slovem „luxus“. Pracovní stolek je tady jasně připravený pro každého businessmana, ale jsem upřímně rád, že tentokrát jsem ho nemusel použít a pojal to jako opravdu uvolňující dovolenou. Asi největší dominantou celého Suite Terrace je ale rozhodně dřevěná terasa, kterou jsem si zamiloval hlavně druhý den ráno, kdy jsem na ni vyšel s čerstvou kávou z pokojového kávovaru a užíval si osvěžující vzduch.

Navečer mě ale čekal dlouho očekávaný program, kterým byla návštěva hotelového SPA. Rezervoval jsem si privátní střešní vířivku, ve které jsem proležel snad půlhodiny. Nemohl jsem se totiž vynadívat na tu krásu. A taky tomu rozhodně pomohla i příjemná horká voda, která mi uvolnila snad všechny svaly v těle. Musím doporučit rezervaci vířivku opravdu každému, kdo se do The Emblem vydá.

Ani si nedovedete představit, jak se mi po návštěvě vířivky dokonale spalo. Ráno jsem po dlouhé době vstal čilý a se spoustou energie v těle, čemuž zaručeně pomohla i skvělá snídaně podávaná formou bufetu. Neodolal jsem tomu si trochu osladit ráno a svůj odjezd domů domácím lívancem s řeckým jogurtem a čerstvým ovocem.

Při odjezdu mi bylo popřáno, ať se nezapomenu do hotelu vrátit, a já zaručeně vím, že jsem tu nebyl naposledy.

Galerie