Jak vypadá práce v prestižním řeznictví s Milošem Křečkem

21. Září 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 25896

„Je mi 26 let a rodinnou firmu řeznictví a uzenářství Miloš Křeček KK řídím již pátým rokem. Mám k tomu u ruky ještě bratra Matěje a sestru Kristýnu. V 19 letech po střední škole jsem se začal učit řeznické řemeslo, naučil jsem se maso upravovat, vyrábět uzeniny a expedovat zboží zákazníkům. K tomu jsem prošel postupně všechny naše prodejny. Po dvou letech poznávání a učení jsem šel do vedení firmy a u toho jsem dálkově dodělával VOŠ obor účetnictví a veřejné finance. V současné době má společnost přes 130 zaměstnanců a 11 vlastních prodejen, vyrábíme přes 150 druhů uzenářských výrobků, mimo to také zásobujeme spoustu prestižních hotelů, restaurací, škol, školek, a to vše vlastní dopravou z naší centrály v Klíčanech,“ říká na úvod současný ředitel firmy Miloš Křeček. My jsme ho pro vás vyzpovídali v našem exkluzivním rozhovoru, který přinášíme u nás na luxusu!

Víme, že Vaše firma Maso Křeček funguje již delší dobu a drží si rodinnou tradici. Kolikátá jste již konkrétně generace, která řeznictví řídí?

Firmu založil můj otec s dědou v roce 1997, takže se dá říci, že já jsem už třetí generace Milošů. A ano, opravdu je to tak, všichni se jmenujeme Milošové. Táta se vyučil řezníkem a děda jezdil jako závozník u Pramene maso. Jednou tátu napadlo, že by si chtěl pronajmout řeznictví, a kdo jiný se mu nabízel než děda, no a klaplo to. Z jedné malé prodejny v ulici Lidická na Andělu to dnes dotáhli tam, kde firma je. Za to mají oba dva můj obrovský obdiv.

Držíte se stále standardů, které zavedli Vaši předci?

Jasně, jednak slogan firmy zní: ,,Nic není problém“, za který se mi mimochodem moji kamarádi často smějí, ale pravdou je, že se snažíme vyjít vstříc každému zákazníkovi, jak to je jenom možné. Asi tím nejdůležitějším je čerstvost a kvalita, proto se i v dnešní době držím stále stejných pravidel, jako mě to otec učil. Každý den začínáme ve tři hodiny ráno bourat 150 půlek prasat, 30 krav a dvě tuny kuřat. Maso se rozbourá na jednotlivé díly, vykostí a opracuje dle potřeb zákazníka a v sedm hodin vyráží čerstvé ke klientům. Aby bylo maso co nejčerstvější, zavážíme dvakrát denně po Praze a jejím okolí včetně našich jedenácti prodejen.

Podle čeho si vybíráte dodavatele masa?

Je to stále stejné, kvalita je na prvním místě. V dnešní době drahých energií, pohonných hmot a všeho možného musíte koukat i na cenu, ale udržitelná kvalita je pro nás základ. To raději nebudeme prodávat nic, než aby šlo špatné a nekvalitní zboží k zákazníkům.

Na čem si asi nejvíce zakládáte?

Já osobně mám rád pořádek – když je všechno tak, jak má být. Nevadí mi problémy a chyby, já sám je také dělám, ale vadí mi, když se stávají opakovaně. Často se také přihodí to, že když přijde problém, tak se všichni vzdávají své odpovědnosti, a to mě vážně vytáčí.

Jaké všechny produkty u Vás můžeme najít?

Na našich prodejnách a e-shopu naleznete uzená masa, paštiky, párky, klobásy, salámy, šunky všech jakostí a mnoho dalšího. V současné době se zaměřujeme na pršuty, a to vyráběné z hovězího z falešné svíčkové nebo vepřové pečeně, které necháváme 21 dní zrát a pak je 6 dní sušíme. Jsou dokonalé. Také se nám teď dobře rozjely paštiky a pomazánky ve skle. Je to celkem malé, ale zato prakticky balené. Můžete je vzít s sebou na cesty a ta sklenička určitě najde využití v každé domácnosti.

Jací klienti u Vás nejčastěji maso odebírají?

Co se týká prodejen, tam je to jednoduché. Může k nám přijít úplně každý. Z centrály v Klíčanech zásobujeme restaurace, školy, hospody, velkoobchody, hotely a další. Jako jedna z mála firem doručíme zboží ještě v tentýž den, co objednávku uskutečníte. 

Kde všude máte v momentální chvíli prodejny?

Prodejny jsou rozmístěny úplně všude po Praze a platí, že se na kteroukoliv z prodejen dostanete po našem hlavním městě do 30 minut. Loni v září jsme otevřeli novou prodejnu v ulici Jindřišská asi pět minut od Václavského náměstí. Další novou prodejnu máme také v OC Flora, OC Stromovka na Letné nebo u Vinohradské nemocnice. Příští rok chceme zrekonstruovat prodejnu v Dejvické ulici naproti divadlu Spejbla a Hurvínka. Také stále zůstává prodejna, kde táta s dědou začínali, a to v Lidické ulici na Andělu. Další prodejnu máme na Břevnově, Chodově, v Bohnicích, Vysočanech a další dvě na Vinohradech.

Máte i e-shop. Děláte i rozvoz masa a uzenin?

V současném online světě je podle mě už nutností mít e-shop. My vám maso zavezeme domů každý pracovní den v čase, který se hodí vám. Maso je vždy čerstvé a v kuchyňské úpravě připravené rovnou k vaření.

Jak se potýkáte s aktuální situací rostoucích nákladů především na energie?

Tak asi jako každý. Situace není jednoduchá asi pro nikoho z nás. Naše spotřeba je díky lednicím, mrazákům a nákladné výrobě každý měsíc obrovská. Zavedl jsem úsporné režimy snad už na všechno, kde to je možné. V současné době čekáme na schválení dotací pro výstavbu fotovoltaiky na střeše masozávodu v Klíčanech, kde by se poté mohla úspora pohybovat kolem 20 % měsíčně, ale to jen na centrále. Nezapomeňte, že máme dalších 11 prodejen. Doufám, že se brzy ceny energií na trhu stabilizují.

Končí sezóna grilování a nastupuje podzim. Můžeme se těšit na nějakou speciální sezónní nabídku?

Řekl bych, že se asi hodně pletete. U nás jsou Češi zvyklí grilovat snad, i když je venku mínus 20 stupňů. Ne, to si dělám samozřejmě legraci. Faktem ale je, že naše sezónní nabídka na grilování začíná cca kolem půlky dubna a trvá do konce listopadu. Nebojte, ani o podzimní nabídku naše zákazníky neochudíme. Opět máme od září spuštěnou výrobu vinné klobásy a také uzené ocásky, které se celé léto nevyrábí.

Co pro Vás znamená luxus?

Luxus? Ten pro mě má dva významy. První, který je pro mě asi ten nejdůležitější v životě, je, když odjedu na hory, vypnu si telefon a chodím po horách. Miluju přírodu a svobodu a tohle je pro mě asi nejvíc lákavé. A druhý význam, který si vybavím, je pracovní den, kdy nemusím řešit žádné problémy a všechno funguje jako dobře namazaný stroj. S dobrým týmem vedení, který mám, se ale všechny problémy dají snadno vyřešit! 

Děkujeme za rozhovor

Galerie

Rozhovory

Miloš Křeček KK

Tato společnost nemá v naší databázi žádné články