Jedinečný gurmánský zážitek s nádechem historie v Augustine Restaurant

11. Červenec 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 28690

Nedávno jsem měl tu čest navštívit jednu z nejvýznamnějších restaurací v Praze a to Augustine Restaurant, která přináší gastronomický zážitek spojený s elegantním prostředím a pohodlnou atmosférou. Při vstupu do restaurace vás okouzlí krása historického hotelu Augustine, který poskytuje dokonalou kulisu pro nezapomenutelný večer.

Restaurace je elegantně zařízená s moderním designem, který přitom zachovává punc historie. Elegantní nábytek a jemné osvětlení vytvářejí příjemnou a intim­ní atmosféru. Navíc, přímo uvnitř restaurace se nachází i prostorná zahrada, kde si můžete vychutnat venkovní posezení, což je zvláště příjemné v těchto letních měsících.

Personál je velmi profesionální a přátelský. Jsou připraveni vám pomoci s výběrem jídel a doporučit skvělá vína, která dokonale doplní vaše menu. Jejich vstřícnost a péče o detaily přispívají k výjimečnému zážitku z návštěvy této restaurace.

Samotný hotel Augustine, ve kterém se nachází restaurace, je založen na bohaté historii. Historický prostor hotelu má původ až ve 13. století, kdy zde stávala augustiniánská klášterní budova. Tato klášterní budova byla postavena při Svatém Tomášském klášteře a stala se významným centrem náboženského a kulturního života v Praze.

Po mnoha proměnách a rekonstrukcích byl klášter přeměněn na luxusní hotel. Při rekonstrukci bylo dbáno na zachování původních historických prvků a charakteru budovy. Můžete obdivovat nádhernou gotickou architekturu, kamenné zdi, klášterní arkády a další originální detaily, které odkazují na bohatou minulost tohoto místa.

Augustine Restaurant je zasazena přímo do tohoto historického prostoru. Při procházení hotelem a restaurací můžete objevovat unikátní historické artefakty, které připomínají klášterní minulost. Mnoho z nich je vystaveno na viditelných místech, aby hosté mohli vnímat bohatou historii tohoto místa.

Kulinářský tým má na starosti šéfkuchař Jan Horák, který většinu svého profesního života strávil v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Od raného mládí se tak učil od uznávaných světových šéfkuchařů. S mnohými z nich je dodnes v kontaktu a rád se od nich nechává inspirovat. Co se týče jídel, která jsem měl tu čest ochutnat, všechna předčila má očekávání.

Jako předkrm jsem si vybral Salanova salát s tempura břitkami a angreštem s limetkou. Kombinace křupavé tempury a osvěžujících citrusových plodů přinášela skvělý kontrast chutí. Bylo to opravdu osvěžující a originální jídlo.

Hlavním chodem byl Monk-bread s květákovou houbou, červenou cibulí, hráškem a telecím jusem. Tento pokrm byl mistrovsky připravený s ohledem na detaily. Měkké a šťavnaté kousky ryb doprovázené jemnými omáčkami a houbou tvořily nezapomenutelnou kombinaci. Telecí jus přidával hloubku chuti a dokonale ladil s ostatními ingrediencemi.

Na závěr jsem si dopřál dezert, Sýr Ravelin s marcipánem, třešněmi a heřmánkem. Tento dezert byl nejen vizuálně okouzlující, ale také neodolatelný na chuť. Sladkost marcipánu se skvěle snoubila s jemností sýra a ovocovými akcenty třešní. Heřmánek přidal subtilní aroma, které jídlo dokonale doplňovalo.

Celkově vzato, Augustine Restaurant & Garden nabízí nezapomenutelný gastronomický zážitek. S vynikajícím jídlem, vkusným prostředím a přátelským personálem je tato restaurace skvělou volbou pro ty, kteří si přejí strávit večer v Praze v luxusní atmosféře a ochutnat vybraná jídla připravená s precizností a vášní.

Galerie

Rozhovory

Augustine Restaurant