KENWOOD NA 8. PRAGUE FOOD FESTIVAL DOSLOVA UCHVÁTIL VŠECHNY NÁVŠTĚVNÍKY

09. June 2014 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13741

Když jsem se chystala do Prahy všichni a všechno mě odrazovalo, i to počasí nejprve hlásalo, že bude pršet a že si ten den nejenže neužiju, ale ani nevychutnám…

Jenomže chyba lávky, jen co jsem dorazila do Prahy, ukázalo se, že deštník a dlouhé kalhoty nejspíš vleču doopravdy zbytečně. Den se do soboty upravil a v sobotu ráno jakoby malíř nebe vymaloval šmolkově modrou barvou. Bohužel takovéto krásné počasí nenadchlo jenom mě, ale i půlku dalšího národa. Čím více jsem se blížila k zámeckým zahradám, tím se mé neblahé tušení začalo naplňovat. Vskutku jsem nebyla jediná, kdo se rozhodl vydat se na Prague Food Festival, aby okusil, co zde ti nejlepší z nejlepších připravili dobrého. 

Nějak jsem se však nestihla nad tím ani zamyslet a v rámci vědomí, že davu se nemá příčit, jsem se nechala odnést davem ke stánku KENWOOD, kde stejně jako vloni kouzlil jedinečný michelinský šéfkuchař Morano Cedroni. Záplava nadšenců dobré kuchyně tu byla značná, ale vůbec jsem se tomu nedivila, charismatický italský šéfkuchař se dvěma hvězdami Michelina na hrudi tu bez studu, trémy a skrupulí pod širým pražským nebem předváděl své dech beroucí kulinářské umění. Trvalo mu jen chvilku, aby připravil skvělý sicilský zeleninový salát z lilku a kapary Caponatu. Ta sladkokyselá omáčka neměla chybu. Moreno Cedroni měl navíc vše promyšlené do toho posledního detailu, a proto neopomněl ani na stylové a originální servírování.

Musím říct, že ačkoliv jsem zde ochutnala a uviděla ještě mnoho jedinečného. Od stánku KENWOODu se mi odcházelo vskutku těžko.

Festival se konal poslední květnový víkend v zámeckých zahradách Pražského hradu a já se už nyní těším na další ročník.

www.praguefoodfestival.cz