Lea Skálová o tom, jak jí MasterChef obrátil život naruby

09. Říjen 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 29198

Lea Skálová, které je nyní 27 let, se v loňském roce zúčastnila soutěže MasterChef Česko, což jí, jak již víme z nadpisu, doslova obrátilo život naruby. Původní profesí je Lea barmanka, ale po třetím umístění v této velkolepé soutěži jí začaly chodit nabídky spolupráce a také poptávky po jejím jídle. Z toho vznikl nápad založit cateringovou společnost a ten se na začátku roku 2020 stal skutečností. Lea obrazila pomalu celou republiku na nejrůznějších akcích, poté především v Praze pomáhala otevřít několik podniků. A více o jejím životě se dozvíme v dnešním rozhovoru.

Paní Skálová, můžete nám pro začátek sdělit, jak byste sama sebe popsala?
Jsem poměrně bláznivá a hodně zapálená osoba. Když něco chci, tak si za tím jdu a snažím se si v životě plnit svoje malé i větší sny.

Ve svém životě máte s vařením už opravdu velké zkušenosti. Jak jste se k němu vůbec dostala?
Velké bych právě neřekla, jsou spíš intenzivní. Můj tatínek je celý život kuchař, a tak už to mám asi v krvi. Každopádně, až soutěž mě dostala do profesionálního světa gastronomie.
V oblíbené soutěži MasterChef Česko jste se probojovala mezi ty nejlepší. Jaký to pro Vás byl zážitek?
Bylo to vážně neskutečné, náročné a zároveň strašně super. Vlastně jsme se sešli velká parta lidí se stejnou vášní: vaření. Byla to velká zkušenost a jsem za ni vděčná.

A jak Vás vlastně napadlo se do této soutěže vůbec přihlásit?
Bylo to hodně spontánní. Ležela jsem v nemocnici po dost rozsáhlé operaci nohy – a dost možná za to mohla ještě medikace, že jsem dostala tento šílený nápad.
A nakonec, pomohla Vám tato soutěž v něčem? Získala jste nějaké cenné zkušenosti?
Pomohla mi rozjet kariéru, dostat se do povědomí lidí a tím pádem i snadněji prorazit. Získala jsem nejen zkušenosti, ale i přátele na celý život. S Mirkem Polákem například spolupracujeme dodnes.

Slyšeli jsme, že děláte šéfkuchařku v restaurace Dinner In The Sky, jak jste se na tuto pozici dostala?
Nejedná se o restauraci, nýbrž každoroční projekt, který se koná pouze tři víkendy v září. Aktuálně už máme hotovo. Byl to zatím největší a nejrozsáhlejší projekt, jaký jsem měla možnost vést, a bylo to naprosto parádní. Obsloužili jsme okolo 2000 zákazníků, takže to byla vážně jízda. Ohlasy máme krásné a mně to zase dodalo sílu a chuť vymýšlet šílenosti, protože když už jsem vařila 50 m nad Prahou, tak můžu všude.
Měla jste odmala sen být šéfkuchařkou a vařit?
Neměla, navíc mě táta odrazoval od této řehole. Vystudovala jsem grafiku, pak dělala za barem. Ale znáte to: srdci neporučíš... asi mě to do té kuchyně vždycky táhlo.

Sdělila byste nám, jaké jídlo nejvíce milujete? A které naopak zase nejraději vaříte?
Miluju kulajdu! Právě na Dinner in the sky jsem vymyslela takový přetvořený „potuněný“ recept na kulajdu a měl velký úspěch. Už brzy se na ni moji příznivci mohou těšit na mém instagramu @leaskalova, kde mimochodem mohou objednat i můj catering.
Co je pro Vás luxus?
Luxus je pro mě zkrátka volný čas.

Děkujeme za rozhovor

Rozhovory

Lea Skálová

Tato společnost nemá v naší databázi žádné články