Nakladatelství TopLife Czech vydává dvě nové knihy zaměřené na gastronomii

28. January 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12680

Prestižnější, významnější, silnější. Nový výběr nejlepších českých restaurací, určený pro všechny milovníky kvalitní gastronomie, právě přichází. Průvodce NEJLEPŠÍ RESTAURACE OCENĚNÉ ZLATÝMI LVY přináší aktuální publikaci výsledků pro sezónu 2020. Letos poprvé kniha vychází v praktické česko-anglické verzi, díky čemuž se stává také skvělým dárkem pro zahraniční hosty.

Nejuznávanější průvodce s hodnocením kvality restaurací v Česku má inovativní grafické zpracování a nový čtvercový formát knihy. V knize je uveden přehled stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnoceních inspektorů prestižního projektu ocenění jedním, dvěma či třemi Zlatými lvy. Tři Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni a obsluhu.

Ročník od ročníku se vyrovnávají síly Prahy a regionů. Seznam restaurací nabízejících zážitkovou gastronomii mimo hlavní město bude v roce 2020 zase o něco delší. Zájemci tak mohou objevit oceněné restaurace po celé České republice. Na čtenáře čeká 250 stran s přehlednými prezentacemi oceněných restaurací, infografika pro snazší orientaci a dvojjazyčné texty se základními informacemi o restauraci, typu kuchyně a šéfkuchaři.

Autoři prestižního tuzemského projektu publikují výsledky nezávislého hodnocení restaurací vždy pro nadcházející kalendářní rok. Více než pět desítek nezávislých hodnotitelů pravidelně navštěvuje nejlepší restaurace a na základě jednotné metodiky hodnotí podniky z pohledu kvality a estetiky nabízených pokrmů, úrovně obsluhy, útulnosti, originality, vybavenosti interiéru a dalších důležitých atributů. Zlatí lvi tak přehledně navádějí fanoušky té nejkvalitnější gastronomie do pečlivě vybraných a ohodnocených restaurací po celé naší vlasti.

Maloobchodní cena publikace je stanovena na 660 Kč.

Více než sto padesát receptů moderní světové kuchyně od nejlepších českých šéfkuchařů je doplněno o vinné párování enologa Hynka Vicha. Takový je obsah nové publikace s názvem Velká kuchařka světových kuchyní, která právě přichází na český trh.

Celkem dvaapadesát českých i zahraničních šéfkuchařů z celého Česka představuje své recepty v kompletních tříchodových menu. Každý z nich čtenářům prozrazuje, jak se dostal ke kuchařskému řemeslu, které světové kuchyně ho nejvíce inspirují, kde v současnosti pracuje a jaké techniky a postupy při vaření používá. Na čtenáře čeká více než 400 stran chutné a voňavé inspirace.

Vedle českých receptů, řazených do středoevropské kuchyně, obsahuje mimořádná kniha také recepty s postupy kuchyně kreolské, asijské, blízkovýchodní, skandinávské, středomořské, francouzské či americké. Ke každému pokrmu zpracovali vybraní šéfkuchaři detailní recept se všemi potřebnými ingrediencemi. Své pokrmy šéfkuchaři také uvařili, takže díky celostránkovým fotografiím profesionálních fotografů má každý jasnou představu, jak výsledný pokrm vypadá.

Jedinečnost knihy podtrhuje vinné párování známého a zkušeného enologa Hynka Vicha, který na míru receptům a chutím osobně vybral ideální víno. V potaz bral jak výslednou chuť pokrmu, tak náklady na jednotlivé suroviny. V harmonii jsou ve výsledku nejen samotné chutě, ale také cenová hladina prezentovaných pokrmů a zvolených vín. Všechna vybraná vína jsou navíc běžně dostupná v Česku.

Maloobchodní cena publikace činí 770 Kč.

Obě knihy připravilo nakladatelství TopLife Czech.