O jedinečné restauraci FOOD LAB s panem Ivanem Savićem

14. Únor 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 29154

V dnešním rozhovoru si představíme jedinečnou restauraci FOOD LAB, která navazuje na jedinečnou historii své lokality. Restaurace nabízí široký výběr pokrmů i destilátů z celého světa. V nejbližší době se můžete těšit na spoustu akcí a zajímavých večerů, které s rodinou v restauraci FOOD LAB s rodinou strávíte.

Mohl byste nám, prosím, v rychlosti představit Vaši restauraci Food-Lab?
Restaurace FOOD LAB byla otevřena v září roku 2018. Cílem celého projektu bylo vytvořit podnik, který nabídne svým zákazníkům mnohem více než jen další místo, kde se mohou najíst. Cílem bylo v Praze vytvořit nový koncept restauračního zařízení, ve kterém se večeře stane společným zážitkem. Proto večerní menu nabízí porce inovativní fusion kuchyně vhodné ke sdílení s přáteli či rodinou. Jinými slovy; přejeme si nabídnout svým zákazníkům možnost vrátit se k dnes už skoro zapomenutému způsobu stolovaní, kde se všichni, ať už rodina nebo přátelé, sešli u stolu a společně sdíleli jídlo i zážitky. Průzkumem ve státech, kde se tato tradice zachovala, bylo prokázané, že tento způsob stolovaní vytváří silnější pouto mezi lidmi a má pozitivní vliv na psychiku jedince. Člověk je společenská bytost a socializace je klíčový faktor pro jeho štěstí. Chceme naše návštěvníky inspirovat ke sdílení zážitků z rozmanitých chutí i dojmů se společností u stolu. Pro koncept FOOD LAB jsem vybral i symbolickou lokalitu – náměstí které bylo od 13. století historickým centrem Evropské alchymie. Centrem, kde se vědci a alchymisté, z řad těch nejprominentnějších, snažili najít elixír věčného života či nekonečné lásky. Stejně jako kdysi alchymisté, i my se snažíme vytvořit „dokonalý vzorec“ a vytvořit pro své zákazníky skutečný gastronomický zážitek. Zatímco pravděpodobně nedokážeme vytvořit vzorec pro věčný život, uděláme vše proto, aby zdejší jídlo a atmosféra obohatili a zpříjemnili den naších zákazníků.

Jaká jídla byste Vy sám doporučil svým návštěvníkům?
Především byl doporučil zkusit naše večerní menu, které je designováno tak, aby našim zákazníkům umožnilo vyzkoušet více jídel a chutí. Máme skvělého šéfkuchaře Nenada Jovanoviće, který má zkušenosti z nejlepších restaurací Evropy oceněných i třemi Michelinskými hvězdami. Je to kuchař, který miluje svou práci a každé jídlo vybírá pečlivě a bez kompromisů. Proto je pro mě těžké doporučit konkrétní jídlo. Spíše bych doporučil vyzkoušet celkový zážitek ze stolování ve FOOD LAB. Z obědového menu bych však mohl doporučit veškeré těstoviny (všechny těstoviny jsou domácí, čerstvé a „home-made“ ),nebo například mé oblíbené jehněcí koleno. Ve FOOD LAB máme také novinku – zavedli jsme sladké tečky – zákusky vlastní výroby. Troufám si říci, že jen málokterá restaurace v Praze má tak vytříbenou a originální nabídku domácích dortíků.
Všimli jsme si, že nabízíte spousty nápojů, jaké drinky a koktejly jsou u Vás těmi neoblíbenějšími?
FOOD LAB má širokou nabídku koktejlů, jejich míchání je alchymie a my rádi experimentujeme. Díky tomu si každý host najde takový, který si zamiluje. Můj oblíbeny koktejl je Mango Chili Caipiroska, vřele doporučuji. A když už je řeč o koktejlech: právě teď připravujeme i nabídku dětských koktejlů.

Když už jsme u dětí – pokud Vás navštívíme s celou rodinou, zabaví se u Vás i dětští návštěvníci?
I v tomto ohledu je FOOD LAB výjimečný. A v případě dětského koutku platí slovo výjimečný dvojnásob. V našem nadstandardně vybaveném dětském koutku s dohledem nabízíme dětem široké vyžití, včetně lezecké stěny, dětského kina, video her a mnoho další zábavy. Samozřejmost je i dětské menu. Food Lab je restaurace, kterou děti – a díky koutku pochopitelně i jejich rodiče – milují.
Je u Vás nutná rezervace, nebo najdeme místo, i když náhodně přijdeme? Případně, jak dlouho dopředu doporučujete místa rezervovat?
To samozřejmě zaleží na sezoně. V každém případě bych doporučil udělat rezervaci, pokud se chystáte navštívit restauraci v pátek nebo o víkendu.

Plánujete v blízké době ve Vaší restauraci nějaké akce?
Snažíme pro naše zákazníky vymýšlet nové zajímavé akce. Nedávno proběhla akce „WINE & JAZZ” a nyní se u nás bude konat speciální program k Valentýnu. Akce „WINE & JAZZ” byla novinkou, která nabídnula unikátní spojení degustace italských vín a jazzu. Someliér Ing. Mikuláš Duda představil 10 vzorků vybraných vín z tradičních vinařských oblastí, jako jsou například Valpolicella, Brunello, Barolo, Soave, Gavi a jiné další, objasnil jejich charakter a původ, a to za doprovodu jazzového kvarteta Pavla Šlossara. Akce měla premiéru 31.ledna a byla uspořádána stylově v komorním prostoru Piano Lounge Svátek zamilovaných jsme pojali podle pravděpodobně nejslavnějších milenců – Romea a Julie. Pro výjimečný večer máme připravené výjimečné pětichodové menu vycházející z jídel a vín z Verony, rodiště Romea a Julie. Menu nabízíme 13. a 14. února.
Přiblížil byste, prosím, čtenářům, co je to Piano Lounge?
Jak jsem již řekl na začátku – cílem celého projektu bylo vytvořit podnik, který nabídne svým zákazníkům mnohem více než jen další místo, kde se mohou najíst. Z tohoto důvodu je součásti restaurace i Piano Lounge, ve kterém pořad organizujeme nejrůznější akce. Měli jsme zde například ochutnávky vína, Jazzove kapely, Stand-up Comedy a mnoho dalších akci. Další novinka, kterou teď chystáme, je Karaoke – chceme dát zákazníkům možnost se také aktivně zapojit do vystoupení, tj. budeme dělat soutěže ve zpěvu. Navíc, Karaoke bude další věc, kterou budeme mít možnost nabídnout naším zákazníkům i pro soukromé oslavy. Uděláme maximum proto, aby se u nás zákazník nikdy nenudil.

Je možné u Vás uspořádat i nějakou oslavu či svatební hostinu?
FOOD LAB je populární místo pro oslavy, ať už firemní nebo soukromé. Zákaznici často pořádají i dětské oslavy, jelikož je naše restauraci pro tyto účely ideální. Díky uspořádaní prostoru jsme schopni zajistit soukromí jak pro menší akce, tak i pro akce dimenzované pro 250 lidi.
Nabízíte pronájem prostor například i pro firemní a jiné prezentace?
Ano, FOOD LAB je vybaven veškerou potřebnou technikou, a proto je ideální i pro prezentace. Řada firem již tuto možnost využila. Nerad bych jmenoval firmy, jelikož k tomu nemám jejich souhlas.

Je možné někomu dát večeři u Vás jako dárek?
Samozřejmě, ve FOOD LAB poskytujeme dárkové vouchery v hodnotě 500, 1000 a 1500 Kč.
Pokud Vás navštívíme, musíme nutně přijít na jídlo, nebo u Vás můžeme posedět i jen na kávě?
FOOD LAB je koncipovaný jako multifunkční prostor. Proto je přední část restaurace přímo ideální na kávu nebo na snídaně. Navíc, každý všední den ráno v přední časti restaurace hraje pianista. Řada naších zákazníků říká, že je FOOD LAB ideální místo na kávu a stylový způsob, jak začít pracovní den. Já bych osobně doporučil dát si ke kávě i jeden z naších skvělých domácích dortíku.

Myslíte si, že se v něčem odlišuje Vaše restaurace od těch jiných?
FOOD LAB je mnohem více než jen restaurace. Svým designem, kvalitou jídel a služeb a multifunkčnosti prostoru tento koncept nemá v Praze velkou konkurenci. Na ploše 700 m2 nabízíme svým zákazníkům přátelský a férový přístup personálu a skutečnou hodnotu za jejich peníze, konkrétně: - Luxusní restauraci na klidném náměstí v centru Prahy za rozumnou cenu. - Skvělou a pozitivní atmosféru. - Inovativní kuchyň a sdílení zážitků z rozmanitých chutí. - Inovativní a kreativní přístup ve všem, co děláme. - Dětský koutek s dohledem, který umožnuje jak rodičům, tak dětem užít si svůj čas strávený u nás. - Zajímavý program v Piano Lounge a mnoho dalších akcí. - Spousty dalších benefitů. Snažíme se dbát na každý detail s cílem dopřát svým zákazníkům skutečný zážitek z návštěvy a jsme si jistí, že tuto snahu náš zákazník pozná a ocení.
Co je pro Vás luxus?
Osobně luxus nespojuji s materiálními věcmi. Luxus je pro mě mít tu svobodu dělat věci, které mam rád, a trávit čas prací, která mě těší. Mít možnost žít život způsobem, který jsem si sám zvolil, to je pro mě skutečný luxus.

Děkujeme za rozhovor

Rozhovory

Food Lab