Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

28. Květen 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17314

Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Od pátku 14. do neděle 16. června se šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš Huml pokusí svým hostům ukázat, jaké markantní rozdíly jsou v chuti farmovaných a divokých lososů.

 

Dle znalců je srovnávat divokou a pěstovanou rybu stejné, jako porovnávat běžný vůz s luxusem v podobě Rolls-Royce. Takže pro upřesnění: maso divokého lososa není růžové, ale výrazně červené, má menší množství tuku, je pevnější a hlavně mnohem chutnější. Tento rozdíl mezi masy vynikne především v prezentaci syrového či téměř syrového masa.

Proto šéfkuchař La Verandy připravil nejen obligátní lososový tatarák podávaný v křupavé trubičce a doplněný kaviárem ze šalotky a koprovým krémem, ale také lososa ve stylu tataki. Při této úpravě je maso na povrchu zprudka opečeno, ale uvnitř zůstává syrové. Tuto populární japonskou úpravu doprovází řasa wakame, japonská majonéza a ředkev.

Dokonalá chuť této prémiové ryby, avšak v jiném aranžmá, vyzní také v hlavních chodech. Návštěvníci La Verandy se mohou těšit na Lososa pečeného v listovém těstě a podávaného se špenátem a citronovým konfitem. V této úpravě ryba překvapí svou jemností, přičemž náležité „grády“ získá díky rafinované francouzské omáčce choron. Plejádu opulentních chutí s puncem středomořské taverny nabízí středomořská kombinace lososa s olivami, mušlemi, krevetou a kalamáry.

 

Suma sumárum: La Veranda coby Svět lovců chutí připravil pro své hosty nezapomenutelný gurmánský zážitek. Nenechte si ho ujít.   

 

Galerie

Rozhovory

LA VERANDA