Poznejte happy hour se skvělými drinky v úžasné La Bodeguita Del Medio

25. July 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 25751

La Bodeguita del Medio je vyhlášená nejlepším mojitem široko daleko. Tím to ovšem nekončí. Barová nabídka je nepřeberná a za zmínku stojí, že každý den je happy hours od 15 do 18 hodin – od pondělí do pátku vždy jeden drink za 99 Kč. Například pátek patří Cuba Libre. Nápojové opojení přes den i v noci se nese v rytmech kvalitních drinků.

Neméně fantastická je i nabídka pokrmů. V těchto dnech šéfkuchař Michael Simon připravil nové menu, které se orientuje nejen na kreolské speciality. Právě z nich lze jmenovat KUŘE AL AJIBE. Kdo nezná, na první pohled pochopí. Na talíři se rozkládá polovina kuřete pečeného s kostí, marinovaného v citrusových plodech s morro y cristiano congri, které doplňují smažené lupínky z juky.

Z předkrmů nutno zmínit chobotnicové carpaccio s limetkovou emulzí, polníčkem, chilli a křupavou bagetkou – báječný zážitek na talíři. Když se posuneme k hlavním chodům, tyčí se tu hned několik gastronomických celebrit. „V první řadě je tu chod pro milovníky bifteků ze svíčkové v podání s mačkanými máslovými bramborami s parmazánovo-šafránovým čipsem a pepřovou omáčkou. Milovníci kachního prsa jistě zvolí tento pokrm v úpravě se šalvějí, parmazánovým rizotem s lanýžovou esencí a telecím glazé. Dalším chodem, který nikde jinde nedostanete, je jihoamerická svíčková rozkrájená na kousky a grilovaná s kaktusem, šalotkou, chilli, česnekem, mladými bramborami a špenátem, doplňující česnekový dip s tortillou,“ dodává šéfkuchař Michael Simon, který působí v gastronomii již více než 20 let. Přes La Casa Argentinu, La Bodeguita del Medio Budapešť zakotvil v pražské pobočce La Bodeguita del Medio. Rád kombinuje tradici s moderními kulinářskými styly, prostě zážitek na talíři v každém okamžiku.

 

Rybí nabídka je v La Bodeguita del Medio dle očekávání široká. Filet z lososa, v doprovodu fenyklovo-kapustové ragout na bílém víně s grilovanou kukuřičnou polentou. Kdo má raději tuňáka, přijde si na své ve variaci filetu na grilu s koriandrovou rýží, salátem z řas wakame a žlutou rýží. Salátová část má svou superstar v podobě kozího sýru s grilovanými žampiony a pancettou na salátu z radicchia, polníčku, variací listových salátů, a to vše dovršené jemným dresinkem a pitou.

„Sladkých teček na menu je více. Osobně bych rád doporučil svého favorita v podobě mraženého kokosového parfait s ananasovým chutney a kubánským rumem,“ s úsměvem říká šéfkuchař Michael Simon.

La Bodeguita del Medio představuje své nové menu. Každý se může přesvědčit, že je prosluněně báječné!