Restaurant Ungelt, Fish & Gourmet V SRDCI PRAHY

18. January 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13025

Restaurant Ungelt se nachází v kouzelném dvoře Týn, jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Nabízí zde to nejlepší ze středomořské i tradiční české kuchyně. K dobrému jídlu Vám nabídnou i vybrané víno z Francie, Čech a Moravy.

Ať už si vyberete jakékoli jídlo z bohatého jídelního lístku, vždy budete mít jistotu gurmánského zážitku. Vaří zde pouze z vybraných surovin, na které osobně dohlíží jeden z nejlepších šéfkuchařů v České republice - Petr John.

Restaurace nabízí několik specialit. Mezi ně patří například na pánvi pečená & terinka z husích jater - Foie Gras s hruškou Williams pošírovanou v červeném víně, Gewürztraminer želé, brioche.

Tuto restauraci by měli navštívit milovníci ryb. Každý den zde nabízí čerstvou rybu, jež je podávána s ratte brambůrky, restovaným mangoldem & extra virgin olivovým olejem s kousky bio česneku. Skutečnou delikatesou je kanadský humr z vlastního akvária restaurantu Ungelt. Je pečený na estragonovém másle se selekcí grilované zeleniny.

Ungelt má mezi svými specialitami také hovězí ribeye steak Aberdeen Angus s pečenými husími játry Foie Gras & plátkem černého lanýže, pošírované šalotky v Portském víně, pečené Baby artyčoky, omáčka Périgord. Výborné jídlo můžete zapít kvalitním vínem, o která ve vinném lístku restaurantu Ungelt není nouze.