Marek & Friends: večer s Patrikem Jarošem a F. X. Pichlerem

16. Listopad 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16915
Konání akce
29. 11. 2023 18:00
Místo konání
Hybernská 1034/5, Praha
Cena vstupenek
6 400 Kč
Dress Code
Není

Jeden jediný den, 29. listopadu bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný unikátní kulinářský zážitek. Seriál gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends bude mít tentokrát rovnou dva vyjímečné hosty. Držitele michelinské hvězdy a bronzového medailistu světového finále soutěže Bocuse d'Or Patrika Jaroše, který spolu s executive chefem Červeného Jelena Markem Fichtnerem uvaří sedmichodové menu s amuse bouche, a F. X. Pichlera. Proslulý rakouský vinař se postará o perfektní vinné párování.

Patrik Jaroš je nejmladším držitelem michelinské hvězdy v Německu (z mnichovské restaurace Aubergine, 1994) a bronzovým medailistou ve světovém finále soutěže Bocus d'Or (1995). Narodil se v Česku, od 10 let žije v Německu, s Markem jsou dlouholetí přátelé. Patrik je tvůrcem mnoha gastronomických konceptů a uznávaným odborníkem na řízení velkých gastronomických projektů. Je také prezidentem akademie Bocuse d’Or v Německu, spoluzakladatelem a spolumajitelem Červeného Jelena a několika restaurací v Plzni. Napsal více jak 20 kuchařských knih.

Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých s Markem Fichtnerem vaří michelinští kuchaři, vítězové Bocus d'Or a renomovaní kuchaři. V loňském roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner, letos v únoru v Červeném Jelenovi přivítali švédského šéfkuchaře Sebastiana Gibranda, vicemistra Bocuse d’Or z roku 2019, a v říjnu byl Markovým hostem dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař Sebastian Frank. Společně sestavené jedinečné menu se pak v Trezoru podává jeden, maximálně dva dny.

Marek & Friends – kulinářský večer s s Patrikem Jarošem a F. X. Pichlerem – 29. 11. od 18 hodin

Riesling Ried Burgstall (2021)  Amuse Bouche Hovězí tatarák| žitný chléb | křepelčí vajíčko | kapary z černého bezu Polníček & Topinambury | červená řepa | slaný citron | Vinaigrette z pečené cibule | Grüner Veltliner Ried Klostersatz (2021)  Uzený losos| pažitkový Crème fraîche | Grüner Veltliner Ried Loibenberg (2021) Pečené jelito| majoránka | karamelizované jablko | bramborovo-cibulová kaše | Riesling Steinertal Smaragd (2021) Rak | pečený květák | Bisque | Riesling Ried Kellerberg (2021) Prso z černých kuřat | Périgordský černý lanýž | konfitovaný celer | Grüner Veltliner M Smaragd (2017) Makový Kaiserschmarrn| kompot z Pink lady jablek | štrůdlová zmrzlina | Sekt Brut Reserve (NV)

Přejeme vám ten nejlepší zážitek