Užijte si české chutě U Modré kachničky

Milujete českou gastronomii, ale ve spoustě restaurací již dnes není tak úplně k dostání? Navštívili jsme pro Vás pražskou restauraci nacházející se na Malé Straně, která se zabývá vařením jídel, která chutnají, jako kdyby je vařily hospodyňky za dob Jana Nerudy. Společně s každým jídlem budete mít v restauraci U Modré kachničky možnost vrátit se do dávných dob v podobě tehdejší gastronomie, která je povýšena na moderní úroveň.
Dlouho jsem toužil po tom, abych zase ochutnal po všem tematických kuchyních právě tu naši českou. K tomuto svému přání jsem si vybral pražskou restauraci U Modré kachničky, která se nachází na Malé Straně a která se specializuje právě na přípravu pokrmů tak, jak tomu bylo v dávných dobách. Restaurace má své osvědčené domácí dodavatele zvěřiny a vaří jen z čerstvých surovin, což si můžeme přeložit slovy „zdravě, ale poctivě“.

Při vstupu do restaurace mě okamžitě oslovil její interiér. Snad nikdy jsem ještě neměl možnost vrátit se doslova do dávných dob nejen díky menu, ale i díky úžasnému prostředí, kterým restaurace rozhodně disponuje. Musím uznat, že pokus o to, aby nám prostředí navnadilo tehdejší atmosféru, nebyl rozhodně zbytečný. Musel jsem si několikrát prohlédnout každý detail v restauraci a několikrát s úžasem koukat na to, co restaurace dokázala vytvořit.
Velikou ikonou U Modré kachničky je zaručeně i její šéfkuchař Michael Váňa, který za svou kariéru stihl působit i v cizích zemích. Jeho pochoutky ochutnali i známé osobnosti jako třeba Tom Cruise či Václav Havel. Je vidět, že se jeho zkušenosti projevily rozhodně na každém jídle. K mému degustačnímu menu, které jsem si objednal, mohu dodat opravdu jen jediné, a to je slovo „dokonalé“. Ihned mě oslovila skvěle vyvážená chuť zvěřinové paštiky z jalovce a zeleným pepřem či grilovaná kachní foie gras na hroznovém víně s korpusem z čokolády a červené řepy. Je mi jasné, že na tato jídla jen tak nebudu moci zapomenout.

Dále jsem měl možnost ochutnat nejen pečenou kachnu s jablky a rozinkami, ale i jelení kýtu se šípkovou omáčkou, pomalu pečená hovězí líčka na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkami, sorbet z lesního ovoce s malinovým Baron Hildprandt a čokoládový koláč s omáčkou z mascarpone a vanilky s ořechy vařenými v medu a rumu.
Celý můj zážitek z restaurace ještě podtrhla skvělá obsluha, která se rozhodně nebála doslova „házet“ úsměvy. A tak mohu restauraci U Modré kachničky jen doporučit a připomenout, že rezervaci můžete učinit na jejich webových stránkách.
