Závitkárna představuje zimní novinku – kapří závitek

Oblíbené asijské fusion bistro Závitkárna na Letné zahrnuje do svého stálého menu nově i kapří závitek. Srdce závitku s kaprem z Kalendovy Chabrybárny tvoří kapří filety nakládané v nálevu z citronové trávy, limetových listů a skořice, které jsou následně smažené v tempuře. Doplňuje je mango, pažitka, korejský okurkový salát, listy bazalky a kim-chi majonéza.
„V posledních letech Češi rádi experimentují s kaprem. I my v Závitkárně si moc rádi hrajeme, vymýšlíme a představujeme oblíbené suroviny zakomponované do našich tradičních letních závitků. Již se moc těším na první take-away objednávky,“ komentuje Tereza Sekyrová, majitelka a kreativní duše Závitkárny.

Trendy bistro snoubí i v interiéru západní kulturu s východní a vytváří tak inspirativní zelený prostor, který hostům umožňuje pohodlně sledovat proces samotné přípravy pokrmů. Dominantou celého prostoru je přípravný pult ve tvaru písmene L po obvodu potažený plechem se strukturou jemných vlnek a charakteristickým odstínem tyrkysově zelené.
O ZÁVITKÁRNA BISTRO
Fusion bistro Závitkárna otevřela v listopadu 2019 Tereza Sekyrová, která tak zrealizovala svou vášeň pro moderně interpretovanou asijskou klasiku v podobě letních závitků. Se svým týmem vymýšlí originální chuťové variace, jež se stávají gastronomickým zážitkem i základem zdravého životního stylu.
Koncept bistra je postaven na moderně pojaté asijské klasice v podobě letních závitků, kterou doplňují populární misky (bowls) a další speciality. Vše je připravováno z čerstvých, zdravých surovin.
Interiér podniku vytvořila sestra majitelky, architektka Gabriela Sekyrová. Vybrala do něj nábytek a doplňky od spřátelených umělců a designérů, ať už jsou to na míru navržené barové židle a regály od značky Master&Master, vázy od studia Dechem nebo obraz od Anny Stanové, který do prostoru zapůjčila galerie Kvalitář.
