Benada restaurant v Liberci je nejlepší v severočeském regionu

09. Červen 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17673

Poslední květnový víkend se v centru Liberce konal první ročník Bosch Fresh Festivalu. Tisíce návštěvníků mělo možnost na tomto reprezentativním festivalu ochutnat tradiční i méně tradiční gastronomii. Připraven byl bohatý program, na třech pódiích probíhalo několik kuchařských show, diváci se mohli zúčastnit zajímavých kulinářských workshopů.

Sobotní program svým vařením před zraky diváků zahájil šéfkuchař Robert Sklenář z restaurace Benada. Své umění během dvou dnů předvedly i takové kuchařské osobnosti, jako Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Radek David, Filip Töpfer nebo Pavel Býček.

V rámci festivalu byla odbornou porotou a diváky volena nejlepší restaurace regionu. Z celkem 10 soutěžních podniků titul „Severočeská restaurace regionu“ vyhrála restaurace Benada Restaurant v Clarion Granhotelu Zlatý Lev.

V její kuchyni vládne již od června 2016 zmíněný šéfkuchař Robert Sklenář, který si pro soutěž zvolil tříchodové menu. Porota tak ochutnala Marinovaného lososa s fermentovanou řepou na bylinkovém toastu, Plněný telecí hřbet s pistácio-rebarborovou fáší s demi-glace a bramborovým pyré, a jako dezert Čokoládovou omáčku s konfitovaným ovocem, malinovo-řepným sorbetem a perníkovo-mandlovou drobenkou.

Robert Sklenář

Robert Sklenář

Kromě kuchařských špiček se na festivalu prezentovala také řada restaurací, vinařství a pivovarů. Po celý víkend také běžel v rámci festivalu projekt Regionální potravina Libereckého kraje, který představoval široké veřejnosti ty nejzajímavější lokální potraviny. Spolu s profesionálními kuchaři se zapojili také učni z místních škol, kteří na pódiu připravili výborná jídla z místních oceněných produktů a surovin.

Robert za rok stihnul nemožné, a za jeho působení se hotel dostal do povědomí jak u nás v Čr tak i za hranicemi.

Galerie

Robert Sklenář

Rozhovory

CLARION GRANDHOTEL ZLATÝ LEV LIBEREC