Dopřejte si sváteční chvíle u vánočního menu v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev

19. Prosinec 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12790

Vánoční svátky by měly být plné klidu a míru. Možná to však znáte sami. Neustále stojíte u plotny a staráte se, aby se vaši nejbližší měli co nejlépe. Zkuste si letos onen klid skutečně dopřát a zajděte si na vánoční menu. Výtečné nabízí v Benada Restaurantu v libereckém hotelu Clarion Grandhotel Zlatý Lev.

Autorem menu je Josef Šorejs, šéfkuchař restaurace Benada, Clarion Grandhotel Zlatý Lev. O svém díle říká: „Chtěl jsem tedy přenést trochu toho slunce i na talíř hostů restaurace Benada, které tímto srdečně zvu k našemu vánočnímu stolu. Věřím, že z nabídky, kde máme letos i chutné degustační menu, si vybere opravdu každý."

V každém chodu vánočního menu máte na výběr z několika jídel. Z předkrmů Benada Restaurant nabízí Kachní paštiku s punčovým želé s badyánem a chlebovým chipsem, nebo Krůtí galantinu s ořechy, gelem ze svařeného vína a houbovým chipsem. Z polévek na menu nemůže chybět Krémová rybí polévka s kořenovou zeleninou a máslovým toastem. Pokud se rybím polévkám vyhýbáte, můžete si pochutnat na Slepičím vývaru s masem, zeleninou a nudlemi.

Rolka z králíka s karamelovými kaštany a pomerančovou omáčkou a Filátko ze pstruha lososovitého s houbovým kubou jsou delikátní teplé předkrmy, které vás příjemně naladí na další chod. Aby si z hlavních chodů vánočního menu vybral skutečně každý, nabízí Benada Restaurant hned šest pokrmů, jimiž jsou: Smažený telecí řízek s tradičním bramborovým salátem s majonézou, Tradiční smažený kapr s bramborovým salátem s majonézou, Pečený filet pstruha lososovitého na másle s bylinkovými grenaille bramborami a máslovou zeleninou, Pečená vinná klobása s bramborovým pyré, vídeňskou cibulí a zeleninovými chipsy, a Pečené krůtí prso s petrželovým pyré, grilovanou zeleninou a demi-glace omáčkou.

Pohlazením na duši bude jeden ze dvou dezertů: Povidlová taštička s mandlovým kramblem a čokoládovou omáčkou s rumem a hřebíčkem, nebo Pomerančový cheesecake s omáčkou ze sušeného ovoce. Zajdete-li do Benada Restaurantu na toto vánoční menu, sváteční chvíle zažijí také vaše chuťové buňky.

Galerie

Rozhovory

CLARION GRANDHOTEL ZLATÝ LEV LIBEREC