Kulinářská oáza v restauraci CottoCrudo: Symfonie chutí a luxusu v Praze

03. Červen 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 18027

V srdci Prahy, kde se luxus snoubí s kulinářským uměním, se nachází restaurace CottoCrudo. Restaurace se nachází v nádherném Four Seasons Hotel Prague na břehu Vltavy a představuje harmonické spojení moderní elegance a tradiční italské kuchyně.

S důrazem na čerstvé sezónní suroviny a lokální produkty nabízí CottoCrudo jedinečný gastronomický zážitek, který uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Hosté si mohou vychutnat autentická italská jídla v elegantním interiéru nebo na prostorné venkovní terase s nádherným výhledem na řeku a Pražský hrad. CottoCrudo není jen restaurace, je to místo, kde se italská tradice setkává s inovací, což činí každou návštěvu nezapomenutelnou.

Jako předkrm představujeme krevety s mistrně maskovanými variacemi ceviche omáček. Lehký bergamotový gel dodává pokrmu svěžest, která příjemně kontrastuje s pikantními tóny omáček, zatímco doprovod v podobě moravského Pinot & Pinot Rose od vinařství Gala dokonale podtrhuje mořskou chuť krevet a otevírá bránu do světa chutí.

Po tomto osvěžujícím začátku následuje pocta lokálním surovinám – český hovězí tatarák. Jemně nasekané maso se snoubí s bohatou chutí ústřicové omáčky a kaviáru oscietra, zatímco CottoCrudo California IPA, speciálně uvařená pro hotel, dodává tataráku překvapivý říz a vytváří harmonii chutí, která tančí na jazyku.

Z Čech se opět vracíme do Itálie s mistrovským dílem – spaghetti al nero. Černé špagety obarvené sépiovým inkoustem se proplétají s benátským modrým krabem a mandlovým mlékem v nezapomenutelné kombinaci, kterou dokonale doplňuje Pinot Noir od vinařství Sůkal z Moravy. Tato symfonie chutí rozeznívá chuťové pohárky a připravuje vás na další lahůdku.

Dokonalou ukázkou kuchařského umění bylo křupavé kachní prso. Křehké maso, doplněné křupavou kroketa ze stehna, červenou řepou a borůvkovým gastrique, je požitkem pro oči i chuťové buňky. Amarone della Valpolicella 2021 od vinařství Tedeschi z regionu Veneto dodává pokrmu hloubku a komplexnost, která vás přenese do slunné Itálie.

Degustační menu vrcholí poctou italské vášni pro sladké – krémem z lesního medu. Jemný krém, doplněný lískovými ořechy a zmrzlinou z gorgonzoly a hrušky, je dokonalou tečkou za tímto gastronomickým zážitkem. Moscato d'Asti 2018 od vinařství Marchesi di Gresy z Piemontu dodává dezertu sladkou a svěží chuť, která zanechává dlouhotrvající dojem a touhu po návratu do tohoto ráje chutí.

CottoCrudo je místem, kde se italská vášeň pro jídlo a víno snoubí s prvotřídním servisem a luxusem. Je to symfonie chutí, která vás přenese do srdce Itálie a zanechá ve vás nezapomenutelný zážitek.

Galerie