La Table d´Antonio Salvatore: Luxusní spojení italské tradice s michelinskou elegancí

21. Říjen 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16603

Restaurace La Table d´Antonio Salvatore v Monte Carlu je synonymem pro špičkovou gastronomii, kde se snoubí italské kořeny s moderním přístupem, a to vše pod vedením talentovaného šéfkuchaře Antonio Salvatore.

Už při vstupu vás ohromí elegantní interiér, který v sobě kombinuje klasický luxus Monaka s prvky italské tradice. Stylová atmosféra je ideálním prostředím pro jedinečný zážitek z degustačního menu Tradizioni, které připomíná oslavu italských chutí v jejich nejryzejší podobě.

Šéfkuchař Antonio Salvatore, držitel Michelinské hvězdy a má vizi nabídnout moderní, avšak zakořeněné v italské tradici, což se odráží v každém chodu jeho menu. Jeho precizní přístup a hluboké porozumění surovinám jsou základem každého pokrmu, které vytvářejí chuťový zážitek hodný špičkové michelinské kuchyně.

Menu začíná jemným amuse-bouche, které naladí vaše chuťové buňky na to, co přijde. Zároveň představuje malou ukázku techniky a kreativity, které Salvatore v průběhu večera ještě několikrát demonstruje. Amouse bouche v podobě několika druhů másel spojených a vytvarovaných právě do tvaru Itálie vás perfektně vnese do tohoto gurmánského večera.

Následuje Bottoni di Vitello Tonnato. Tento chod je inovativní reinterpretací klasického italského pokrmu. Telecí maso jemně propečené s tonnatovou omáčkou doplněnou práškem z kaparů a uzenými paprikami nabízí komplexní kombinaci chutí. Je to okamžik, kdy si uvědomíte, že se jedná o výjimečnou kulinářskou zkušenost, která respektuje tradice a zároveň je posouvá na novou úroveň.

Pokračujeme chodem A Campo Aperto, nádherně vyvážený chod s cuketou, chřestem Bassano, olejem z petržele, crème fraîche, sezónními mandlemi a kaviárem Arenkha. Jemnost ingrediencí je zdůrazněna čerstvými černými lanýži, které tomuto chodu dodávají intenzivní aroma. Každé sousto je zážitkem, který spojuje různé textury a vůně do harmonického celku.

Rosso di Sanremo je rafinovaný pokrm, který kombinuje červenou polévku z krevet z Ligurského moře, čerstvé těstoviny tagliolini a pistácie Bronte. Krevety přinášejí bohatou mořskou chuť, kterou jemně doplňují hedvábné tagliolini, zatímco pistácie přidávají oříškové aroma a křupavou texturu. Tento pokrm vyniká dokonalou harmonií sladkosti krevet, jemností těstovin a výrazných oříškových tónů, což z něj činí elegantní a nezapomenutelný zážitek.

Jeden z vrcholů večera představuje Girotondo di Raviolo, ravioli plněné dušenými hovězími líčky, krémem z parmazánu, masovou šťávou a černým lanýžem. Houbová sezóna přidává pokrmu hluboký a zemský tón, zatímco textura těstovin zůstává perfektně jemná. Toto je pokrm, který ztělesňuje umění italské kuchyně v její nejvyšší podobě.

Jako hlavní chod přichází Cabri Dodici Ore, jemné kozí maso, které bylo pomalu vařeno při nízké teplotě po dobu 12 hodin, doplněné pečeným jeruzalémským artyčokem, pyré z hrušek, sezónními houbami a omáčkou z portského vína. K tomu jsou podávány brambory à la Scapece, což dotváří tento bohatý a plný pokrm. Maso je neuvěřitelně křehké a aromatické, každý element talíře byl precizně vyvážen, aby vytvořil perfektní symfonii chutí.

Po pre-dessertu v podobě jemné a sladké růže následuje finální tečka v podobě dezertu Tradizione 2.2, krému z 75% čokolády Criollo, Gianduiou, šafránovou zmrzlinou a citronovým gelem. Tento dezert oslavuje italské mistrovství sladkostí a završí celý večer lehkým, ale zároveň intenzivním dojmem.

Restaurace La Table d´Antonio Salvatore je důkazem toho, že italská kuchyně může být jak tradiční, tak avantgardní. Zároveň je to místo, kde se snoubí elegance, profesionalita a hluboká láska k surovinám. Menu Tradizioni je ukázkou nejvyšší gastronomické úrovně, kterou Monte Carlo nabízí, a návštěva této restaurace je zážitkem, který si budete dlouho pamatovat.

Galerie