Restaurace Aromi je domovem pravé italské kuchyně
Italská restaurace Aromi, která sídlí na pražském Náměstí Míru, nabízí širokou škálu čerstvých ryb a mořských plodů. Je v ní prezentována italská kuchyně, v níž je kladen hlavní důraz na původní kvalitní a čerstvé italské suroviny, ze kterých jsou jídla připravována.
Restaurace Aromi byla otevřena v roce 2005. Jejím majitelem je šéfkuchař Riccardo Lucque, který se zaměřuje především na přírodní suroviny a dále na dovoz typických italských produktů, které ještě nebyly zavezeny na náš trh. Důraz klade také na bio produkty od menších italských dodavatelů.
Každý den si v Aromi můžete vybrat z pestré nabídky čerstvých sladkovodních i mořských ryb. Z předkrmů nás zaujalo Lanýžové vejce „Volské oko“ s květákovým krémem, grilovaným morkem a guanciale. Neméně zajímavé jsou Langustýny „Catalana“ s rajčatovou vodou a krémem z cibulek Tropea. Kromě slepičího vývaru restaurace nabízí Vývar z chobotnice s opáleným fenyklem, karotkou a tortelli plněnými krevetami.
Z těstovin vyzdvihujeme Risotto s krevetami mazzancolle s kroketami ze solené tresky a sépiovým inkoustem. Máte-li rádi ryby, můžete si za hlavní chod zvolit Zauzenou tresku s ragú z bílých fazolí Cannellini, slávkami a guanciale. Sladkou tečkou na konec může být Pečený ananas, podávaný s karamelovým prachem a sorbetem ze žluté řepy.
Vinotéka restaurace nabízí na 300 italských vín a přes 100 druhů grappy. V letních měsících se příjemně sedí na otevřené zahrádce.