RESTAURACE ESKA NABÍZÍ NEOBYČEJNÁ JÍDLA UPRAVENÁ TRADIČNÍMI POSTUPY

18. November 2015 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16317

Od 9. listopadu můžete v Karlíně navštívit originální restauraci s pekárnou, Eska. Šéfkuchařem je Martin Štangl, který z obyčejných surovin vaří neobyčejné moderní pokrmy. Najdete zde jednoduchou, českou a nevšední kuchyni, která je inspirovaná severským přístupem k vaření. Kuchaři používají místní plodiny a suroviny, chovají se ekologicky a snaží se vařit bez odpadu.

V Esce se podávají jídla, která byla zpracována tradiční cestou tak, jak se připravovala odjakživa - kvašením, sušením nebo pečením na ohni. Dopřát si tak můžete fermentovanou ovesnou kaši nebo kvašenou červenou pšenici s houbami, žloutkem a řebříčkem.

V přízemí Esky se nacházípekárna a bistro. Peče se zde chléb starým postupem založeným na třístupňovém kvásku. Chleba je z chlebové mouky, žitného klasu, vody, kmínu a soli a peče se na dřevě v italské peci. Kromě chleba zde hosté mohou koupit namazané a obložené chleby, sladké pečivo, kávu z Doubleshot nebo nealkoholickou limonádu.

O interiér se postarala architektka Tereza Froňková, která návštěvníkům dopřála otevřený prostor umožňující sledovat pekaře i kuchaře při práci.