Restaurace Eska proměňuje zdánlivě obyčejné suroviny k nepoznání

24. January 2017 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15431

Eska je restaurace s pekárnou, která spojuje staré a nové. Zdánlivě obyčejné suroviny mění k nepoznání. V moderní podobě přesunuje na talíř to, co je běžně kolem nás – zeleninu od kořene až po listy, divoké bylinky i ohněm vypečený chleba.

V pekárně nyní sází do pece tři nové druhy chleba. Všechny jsou vyrobeny z třístupňového kvasu. Pečou je na bukovém dřevě, které ve spojení s pecí z Itálie zaručuje vypečenost a křupavou kůrku. Pro své chleby používají pouze BIO mouku. Chleby zrají minimálně 14 hodin, za což ručí za šéfpekař Aleš Karpíšek a jeho tým.

Eska dělá věci tak, jak se na venkově dělaly odjakživa. Znovuobjevuje staré techniky – kvašení, sušení, topení dřevem a pečení na ohni.

Restaurace nabízí obědové menu, večerní menu i degustační večeře. V rámci degustační večeře si můžete dát uzený hovězí tatarák, mrkev pečenou v seně, pstruha na páře, kvašenou červenou pšenici, brambory v popelu, jelení hřbet, taveňák z tvarůžků nebo jablečnou granitu.

Restaurace má také velmi bohaté vinné menu. Za zmínku z oblasti champagne a šumivých vín rozhodně stojí Roses de Jeanne Côte de Val Vilaine, Blanc de Noirs Brut, Champagne, nejlepším nabízeným bílým vínem je také francouzské Puligny-Montrachet 1er Cru 2012, Benjamin Leroux, Bourgogne. Milovníky červených vín jistě uspokojí italské víno Barolo Monprivato 2011, Giuseppe Mascarello Piemonte.

Chcete-li okusit skutečně kvalitní jídlo a pití, zajděte sem!