Romantika, gastronomie, adrenalin. To je Večeře v oblacích!

11. Červenec 2018 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 12506

S jídlem roste chuť. Pražané i návštěvníci metropole jsou lační po mimořádných zážitcích. A tak není divu, že světově oblíbená atrakce v podobě hodování v oblacích zapustila kořeny také v české metropoli. A už dávno nám nestačí pouhý víkend, v polovině září se bude slavná plošina zvedat do výšky padesáti metrů nad vinohradským parkem rovných jedenáct dní za sebou. Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy.

Atrakce získala název „Večeře v oblacích“ a spojuje špičkovou gastronomii s adrenalinovým zážitkem v podobě volného sezení vysoko nad zemí. Fantastický výhled zajistí historické centrum metropole, nad kterým se budete po dobu hodování vznášet. Pro tento zážitek je třeba krásného počasí, proto se gastronomické výlety do oblak odehrávají na konci léta, kdy je počasí stálé. Letos tomu bude od 6. do 16. září. Chuťové buňky návštěvníků polaská kuchyně Dalibora Navrátila, zkušeného šéfkuchaře a francouzského rytíře v oboru gastronomie.

Šéfkuchař Dalibor Navrátil

Šéfkuchař Dalibor Navrátil

Podávat se bude telecí Entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě, tomatové concasse plněné restovaným řapíkatým celerem, risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou, hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největší hvězdou na vybroušeném menu ovšem bude mille–feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.

A jak probíhá samotné hodování v oblacích? K dispozici je dvaadvacet pohodlných křesel kolem prostorného stolu. Každý host je připoután bezpečnostními pásy, poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku. Takovéto unikátní večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa. V Praze zaplatíte za večeři při západu slunce 3 640 korun, za oběd 3 094 korun. 

Galerie

Šéfkuchař Dalibor Navrátil

Rozhovory

Dinner in the sky