Terasa U Zlaté Studně: Luxusní degustační menu s výhledem na Prahu

06. Srpen 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 26213

Restaurace Terasa U Zlaté Studně, nacházející se v historickém srdci Prahy, je jedním z nejlepších gastronomických zážitků v městě. Díky svému umístění v hotelu Golden Well Hotel nabízí nejen výjimečný kulinářský zážitek, ale také ohromující výhled na Pražský hrad a Malou Stranu. Šéfkuchař Lukáš Hlaváček připravil degustační menu, které je mistrovským dílem a dokonale kombinuje ty nejkvalitnější suroviny s moderními technikami a mezinárodními vlivy.

Mladý a talentovaný šéfkuchař Lukáš Hlaváček, který získal své zkušenosti v prestižních michelinských restauracích ve Velké Británii, včetně dvouhvězdičkové The Ledbury, kde se dostal až na pozici zástupce šéfkuchaře, a v trojhvězdičkové Meadowood v Napa Valley, USA, se po návratu do České republiky ujal role šéfkuchaře luxusního pražského hotelu Alcron, kde nahradil Romana Pauluse. Je zařazen v prestižním seznamu 30 pod 30 magazínu Forbes a jeho příchod do restaurace Terasa U Zlaté Studně zaručuje další rozvoj jeho výjimečného talentu.

Prvním chodem večera je tuňák žlutoploutvý s okurkou, shiso, uzeným créme fraiche a bylinkovým gazpachem. Tento pokrm je dokonalým úvodem do večera, kde se svěží a jemné chutě snoubí s bohatou texturou uzeného créme fraiche, což připraví chuťové pohárky na další lahodné zážitky.

K tuňáku je servírováno šampaňské Dom Pérignon 2013, které svou jemnou a svěží chutí dokonale doplňuje předkrm.

Druhý chod představuje terina z kachních jater foie gras s rebarborou, rozinkami, mandlemi a brioškou. Tento bohatý a dekadentní pokrm je oslavou francouzské kuchyně, kde sladkokyselá rebarbora a sladké rozinky vytvářejí dokonalý kontrast k jemným a krémovým foie gras.

K tomuto chodu je podáván Gewürztraminer z Alsace, ročník 2020, který svou plnou a aromatickou chutí skvěle doplňuje bohatost foie gras.

Následují grilované mušle svatého Jakuba s mrkví, kumquatem, vadouvan a korýšovým velouté. Mušle jsou dokonale připravené, jejich sladká chuť je zvýrazněna svěžestí kumquatu a kořeněným nádechem vadouvan, zatímco korýšové velouté dodává pokrmu bohatou a krémovou texturu.

K mušlím je servírováno Viré-Clessé z Burgundska, ročník 2022, které svou jemnou a svěží chutí krásně doplňuje jemnost mušlí.

Hlavním chodem je atlantická treska à la bouillabaisse se sépií, konfitovaným fenyklem a šafránovou emulzí. Toto jídlo je moderním pojetím tradiční francouzské rybí polévky, kde se jemná treska setkává s výraznou chutí šafránu a křupavým fenyklem, což vytváří harmonii chutí a textur.

K tomuto chodu je podáván Chasy "Family Reserve" barrique z Velkopavlovicka, ročník 2015, které svou plnou a vyváženou chutí dokonale doplňuje komplexní chuť tresky.

Následuje steak a líčko z argentinského plemene Angus s pečeným foie gras, černým lanýžem, vodním špenátem, šalotkovou emulzí, kapustou a hovězí jus s křenovým olejem. Tento pokrm je oslavou masa, kde se šťavnatý steak setkává s bohatou chutí foie gras a výraznými tóny lanýže a křenu, což vytváří komplexní a intenzivní chuťový zážitek.

K steaku je servírováno Skale "Family Reserve" barrique z Velkopavlovicka, ročník 2019, které svou plnou a robustní chutí dokonale doplňuje bohatost masa.

Před dezertem je podáván Valrhona čokoládový mousse s pistáciemi, višněmi a tonka fazolí. Tento dezert je sladkým zakončením večera, kde se bohatá chuť čokolády setkává s osvěžující kyselostí višní a jemností pistácií.

K tomuto dezertu je podáváno André, ledové víno z Velkopavlovicka, ročník 2018, které svou sladkou a osvěžující chutí dokonale doplňuje čokoládový mousse.

Večer končí variací domácích pralinek a petits fours, které jsou servírovány s kávou Nespresso Exclusive Selection Galápagos. Tento sladký závěr je dokonalým zakončením výjimečného gastronomického zážitku.

Terasa U Zlaté Studně nabízí nejen vynikající kuchyni, ale také nádherné prostředí a prvotřídní servis, který zajišťuje, že každý večer strávený zde bude nezapomenutelným zážitkem. Navštívit tuto restauraci znamená ponořit se do světa luxusu, elegance a výjimečných chutí.

Galerie