Zdenek’s Oyster Bar připravil jedinečnou večeři

Zdenek’s Oyster Bar, který od svého založení v roce 2011 dlouhodobě patří mezi nejlepší české fine dining restaurace, pohostil dne 17. 11. 2019 v rámci Prague Culinary Symposia šestici předních evropských michelinských kuchařů. Šéfkuchař restaurace David Vlášek pro ně připravil exkluzivní degustační menu z nejoblíbenějších jídel z nabídky restaurace, které someliér Jakub Šebela skvěle spároval s vybranými víny.

Hosté si tak mohli vychutnat kulinářskou fantazii i umění Davida Vláška a jeho týmu a ocenit čerstvé ingredience i zajímavé fusion recepty. Nechyběla ani velmi kreativní forma zpracování a servírováni jednotlivých pokrmů.

„Byla to pro mě i celý tým Zdenek‘s Oyster Baru velká výzva vařit pro taková kuchařská esa,“ říká šéfkuchař David Vlášek. „Degustační menu jsme sestavili z oblíbených pokrmů z naší nabídky proto, abychom jim představili vysokou kvalitu našeho fine diningu, který nabízíme standardně všem našim hostům. Při sestavování menu jsme také kladli důraz na sezónnost a naše velmi kvalitní suroviny,“ doplňuje. „Nechtěli jsme vytvářet speciální menu, chtěli jsme, aby ochutnali Zdenek’s Oyster Bar se vším všudy, včetně jeho konceptu neformální atmosféry. A vyplatilo se, hosté si večer i menu pochvalovali,“ dodává David Vlášek spokojeně.

„Na tom, že jsme měli úspěch a hostům chutnalo, se podílel celý tým naší restaurace. Jsem rád, že nás hosté pochválili a byla nám čest se o ně postarat,“ říká Matouš Tyrlík, manažer restaurace, pod jehož vedením se celá večeře konala.
