Novému jarnímu menu v Hergetově Cihelně není co vytknout. Přesvědčte se o tom sami!

14. Únor 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17707

Naše redakce zavítala do malostranské Hergetovy Cihelny, aby zde ochutnala její jarní menu. Ano, čtete správně, v této restauraci, jež je vyhlášena především svojí skvělou polohou na břehu Vltavy s výhledem na Karlův most, se inspirovali světem filmu a pro hosty připravili předpremiéru jarního menu.

Na této akci je pozoruhodné, že zde návštěvníci mohou nahlédnout šéfkuchaři pod pokličku a současně se zúčastnit procesu tvoření. Pokrmy, které v předpremiéře hostům zachutnají nejvíc a budou nejčastěji sdílené na Facebooku či Instagramu, se dostanou na oficiální menu.

Jarní menu v Hergetově Cihelně je stejně jako toto roční období hravé, krásně barevné, a hlavně plné překvapivých chutí. Navíc za senzační „zaváděcí“ ceny, protože za poměrně vydatnou degustační porci zaplatí hosté 200 korun, v případě dezertu pak 150 korun. Předpremiérové menu bude v nabídce do konce února.

Naši redakci z jarního menu na začátku nejvíce zaujal tatarák z jeleního masa, namíchaný se smetanovou zálivkou a kaviárem Löjrom, servírovaný s křupavými chipsy z vepřové kůže. Nevíme, zda to bylo tak dokonalou kombinací jeleního masa s kaviárem a chipsy z vepřové kůže, či dalšími ingrediencemi, ale musíme říci, že jsme z tohoto jídla byli nadšeni.

V nabídce je také křupavý krevetový sendvič s famózním chilli dresinkem a rozpadající se kachní srdíčka s omáčkou yakitori a bramborovým pyré. Na první pohled nás zaujal delikátní račí krém s raviolou plněnou candátem, který posléze neméně zaujal naše chuťové buňky.

Zcela netradičně je v jarním menu zpracován hovězí jazyk, jenž je připraven ve formě špízu a je dochucen jogurtovým dresinkem, chilli a křupavými brambory. Dresing s chilli se k hovězímu jazyku hodil výborně. Vrcholem však pro nás byly křehké selečí kotletky, podávané s cizrnovým pyré, sladkými bramborami, rajčaty a čabajkou. Jemná chuť prasátka dokonale ladila s čabajkou, která dala masu výraznější tvář.

Za sladkou tečku jsme si vybrali taštičky plněné vlašskými ořechy se zmrzlinou ze sušených švestek. Tento dezert nás vyloženě potěšil, škoda, že jsme byli plni předchozími jídly, takže jsme si ho nedokázali skutečně užít. Dalším dezertem, který si můžete v rámci jarního menu vybrat, je ještě křupavý ananas s vanilkovou omáčkou a slaným karamelem.

Galerie

Rozhovory

HERGETOVA CIHELNA