„OCHUTNEJTE“ NOVINKY V ZDENEK’S OYSTER BAR

ZDENEK’S OYSTER BAR
26. Květen 2016 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13300

Je proslulý hlavně svými ústřicemi - čerstvými i upravovanými v konceptu „fusion“ -mořskými plody a šampaňským. Kompletní přípravu pokrmů mohou hosté sledovat v otevřené kuchyni a pozorovat tak šikovné ruce týmu kuchařů pod vedením šéfkuchaře Jiřího Noska.

Jiří Nosek-šéfkuchař

Jiří Nosek-šéfkuchař

Jirka je známý tím, že si zakládá na invenci, moderních technikách a technologiích. „Snoubení tradice, avantgardy, designu a hudby a hlavně velký důraz na propojení lokálních surovin s mořem – to je „nový“ Zdenek’s Oyster Bar. Rozšířením konceptu jsme se rozhodli ještě více přiblížit české klientele a ukázat, že lokální suroviny a místní design jsou na špičkové úrovni a skvěle se propojují s naším tradičním ústřicovým konceptem baru.“ ...komentuje Jiří Nosek, šéfkuchař Zdenek’s Oyster Bar .

Kohout na víně

Kohout na víně

A na jaké novinky se můžete v Zdenek’s Oyster Bar těšit? Úzká spolupráce s lokálními dodavateli - což se projevuje na jídelním lístku. Nás nejvíce zaujala výtečná chuť boullabaisse a kozí sampler. Pozoruhodná je i polévka z medvědího česneku a kohout na víně. K tomu nesmí chybět delikátní domácí pečivo, které se skvěle snoubí s francouzským máslem.

Ceviche

Ceviche

Nové jarní menu je doslova nabyté aktuálními čerstvými surovinami a hýří pestrými barvami. Farma Milana Šťastného z Tišic zásobuje kuchyni zeleninou, ovocem, bylinkami a saláty, hovězí maso pochází z bio farmy Kunclův Mlýn, jedlé květy, bylinky a výhonky jsou od společnosti Micro Greens Svoboda a houby pěstuje Holoubek a pravnuci... Kvalitní pokrmy si samozřejmě zaslouží to nejlepší servírování. Česká značka designových produktů Gravelli vytvořila pro Zdenek’s Oyster Bar speciální kolekci talířů a originální návrhářská dvojice Chatty uniformy pro personál. V brzké době, se můžete také těšit na propojení Oyster‘s baru s typickým českým sklem.

interiér

interiér

Nápojový lístek, pod vedením Head Sommeliera Jakuba Šebely, je postaven na champagne, včetně biodynamických champagne, které získávají stále větší popularitu. Dále jsou to vína z Francie, Itálie, Rakouska, Německa a samozřejmě i ČR.

Cristal champagne

Cristal champagne

Zajímavost: Zdenek’s Oyster Bar disponuje největší selekcí champagne Cristal v ČR od roku 1966 až po současnost, na tu je restaurace, náležitě pyšná. To se jen tak někomu nepovede. Dále ještě tady najdete unikátní sbírku champagne domu Henri Giraud Enneade a kompletní řadou champagne domu Krug. V Oyster´s baru můžete ochutnat i koňaky, jejichž původ sahá až do 19. století, a velká vína díky jedinečnému systému Coravin, který umožňuje nalévat víno, aniž by muselo být otevřeno.

oblíbené ústřice

oblíbené ústřice

Rozhodně si nenechte ujít tento kulinářský zážitek! Od května můžete i poobědvat na čerstvém vzduchu na zahrádce.

Galerie

Jiří Nosek-šéfkuchař
Kohout na víně
Ceviche
interiér
Cristal champagne
oblíbené ústřice

Rozhovory

ZDENEK´S OYSTER BAR