Radost z jídla a skvělé atmosféry v restauraci V Zátiší

13. Srpen 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15456

Dobré jídlo je dnes základem každé průměrné restaurace. Co si ale pochutnat na takovém jídle, které Vás zaručeně okouzlí a po němž Vám zaručeně budou ještě dlouhou dobu téct sliny? Přesně na to se můžete spolehnout v jedinečné restauraci V Zátiší, která pro Vás připravuje tradičně netradiční českou kuchyni, indické pokrmy či divy z celého světa, na které se budete ještě zaručeně vracet.

A právě na mé cestě, kde navštěvuji nejlepší pražské restaurace, nemohl podnik V Zátiší chybět. Rozhodl jsem se, že se tedy do této restaurace vydám i já sám a ochutnám, jaké speciality jsou zde pro návštěvníky připravovány. Velmi útulné prostředí bylo hned prvním aspektem, který mě na restauraci zaujal, a to ještě předtím, než jsem vůbec mohl okusit nějaké z vybraných jídel.

Velmi spokojen jsem hned po útulném interiéru byl i s velmi vstřícnou a milou obsluhou, která mě provázela po celou dobu mé návštěvy. Říká se, že ve víně nalezneme pravdu. A protože já sám patřím mezi velké milovníky vín, bylo hned jasné, na čem si v restauraci pochutnám. Když jsem se ještě dozvěděl, že má restaurace skvělého sommeliéra Libora Pavlíčka, který dováží do restaurace vína nejen z nedaleké Moravy, ale i z nejvzdálenějších koutů světa, bylo mi ihned jasné, že vinné párování musí být v restauraci úžasné.

Abych mohl patřičně ochutnat široké množství všech různých pokrmů, objednal jsem si all-inclusive menu, v němž je zahrnuta neomezená konzumace prosecca, vína, piva i nealko nápojů a po celou dobu hodování jsou k dispozici i domácí indické chleby z tandoor pece. Zpočátku jsem si mohl pochutnat na výtečné chlazené tomatové polévce s kokosovým mlékem, která mě doslova hladila po jazyku. Mimo ni mi jako předkrm na stůl dorazila ještě hříbková kulajda a ceviche z pražmy v listu salátu.

Po zdolání těchto výtečných předkrmů jsem měl možnost pochutnat si na šesti hlavních chodech. Nejvíce mě však zaujal sandwich s hovězím tatarákem, jehož chuť byla opravdu skvěle vyvážená a zkrátka výborná. Kromě něj jsem ochutnal i taštičku s hovězím žebrem, slider s pikantním vepřovým bůčkem, tandoori krevety, tandoori kuře a lilkové masale. Jako sladká tečka po vydatném jídle mi na stůl dorazil domácí nanuk, crème brûlée a čokoládová pěna V Zátiší.

Je zkrátka zřejmé, že kuchaři si rozmanitosti pokrmů ve své restauraci opravdu hledí. Rezervujte si místa a dorazte do restaurace V Zátiší i Vy.

Galerie