Buddha Bar Prague: Orientální kulinářský ráj v srdci Prahy

30. Říjen 2023 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 25156

Pokud hledáte nezapomenutelný zážitek z orientální kuchyně, rozhodně navštivte restauraci Buddha Bar Prague, která se nachází v luxusním Buddha-Bar Hotelu. Tato restaurace vás okouzlí svou jedinečnou atmosférou, vynikajícím stolováním a vysoce personalizovanými službami. Už při vstupu do restaurace se ocitnete v jiném světě, kde vládne mystika, elegance a pohoda. Na přízemí vás uvítá obrovská černá socha Buddhy, pod jejímž dohledem se můžete usadit až pro sto hostů. Na patře nad ním je mezanin s barem, odkud můžete obdivovat nádherný pohled na celou restauraci.

Restaurace Buddha Bar Prague nabízí výjimečný kulinářský zážitek, který spojuje tradiční recepty z Asie s moderními trendy. Můžete si vybrat z bohatého menu, které je připravováno z čerstvých a kvalitních surovin a podáváno s láskou a péčí.

Nyní se s vámi podělím o jednotlivé chody, které jsem v restauraci měla možnost ochutnat.

Jako předkrm jsem si vybrala kuřecí gyoza knedlíčky s lanýžovou ponzu omáčkou, jarní cibulkou a strouhaným černým lanýžem. Tento předkrm byl skvělým začátkem večeře. Knedlíčky byly jemné a šťavnaté, plněné kousky kuřecího masa a zeleniny. Omáčka byla bohatá a aromatická, s nádechem lanýžů a citrusů. Jarní cibulka a černý lanýž dodaly příjemnou chuť a texturu. Byl to velmi originální a chutný způsob, jak si tento pokrm vychutnat.

K tomuto chodu jsem ochutnala koktejl XOCHIPILLI. Tento koktejl je ideální pro ty, kteří mají rádi sladké a slané kombinace s exotickým nádechem. XOCHIPILLI je koktejl, který vás potěší svou originálností a kvalitou.

Jako hlavní chod na mě čekal naprosto úžasný hovězí wagyu rib-eye steak s wasabi aioli, teriyaki omáčkou, jarním hráškem a česnekovým chipsem. Tento hlavní chod byl naprostou lahůdkou. Steak byl dokonale upečený na medium-rare, s krásnou karamelizovanou kůrkou a měkkým růžovým středem. Maso bylo neskutečně měkké a šťavnaté, s vynikající chutí, tak jak to má být. Wasabi aioli byla pikantní a krémová, teriyaki omáčka byla sladká a skvěle se tak obě omáčky doplňovaly k masu. Jarní hrášek byl čerstvý a křupavý a česnekový chip byl skvělý doplněk chutí. Byla to perfektní kombinace chutí a textur, která uspokojila všechny chuťové pohárky.

K hlavnímu chodu jsem ochutnala koktejl YUCATAN. Tento koktejl je ideální pro ty, kteří mají rádi experimentální a originální nápoje s exotickou chutí. Je to skvělý doplněk k orientálnímu jídlu, protože harmonizuje s kořenitostí a pikantností pokrmu.

Na závěr na mě čekal dezert v podobě Mochi selekce- jahoda, mango, kokos a mandle. Tento dezert byl ideálním zakončením večeře. Mochi jsou malé sladké knedlíčky z rýžové mouky, plněné různými náplněmi. V této selekci jsem ochutnala čtyři různé příchutě: jahodu, mango, kokos a mandle. Všechny byly vynikající, s jemnou konzistencí a lahodnou náplní. Jahoda byla ovocná a osvěžující, mango bylo tropické a šťavnaté, kokos byl krémový a voňavý, mandle byla sladká a oříšková. Byl to skvělý způsob, jak si dopřát něco sladkého bez pocitu viny. :)

Restaurace Buddha Bar Prague je ideálním místem pro romantickou večeři, rodinné oslavy, firemní akce nebo jen pro odpočinek od shonu velkoměsta. Přijďte si užít nezapomenutelnou atmosféru, vynikající stolování a překrásné pokoje zařízené tak, aby vyhovovaly i těm nejnáročnějším požadavkům. Restaurace Buddha Bar Prague je místem, kam se budete chtít vracet znovu a znovu.

Galerie

Rozhovory

BUDDHA-BAR PRAGUE