Něčekaný král steaků s nezapomenutelnou chutí v Buddha Baru

Restaurace jsou ideálním místem, kam se vydat snad úplně s každým. Nenapadá mě žádná osoba, která by se snad urazila ve chvíli, kdy ji vezmete na vydatný a chutný oběd. Přeci jen návštěvu restaurace ocení jak celá naše rodina, tak třeba kolega v práci anebo i nadřízený – není zkrátka o čem přemýšlet. A co takhle, když vám ještě nabídneme tip na skvělou a opravdu výjimečnou restauraci, jež se na věci dívá tak trochu jinak – jiným pohledem, díky němuž může nabídnout svým návštěvníkům opravdu nezapomenutelný zážitek z jejich pokrmů.

Pro nás již známý Buddha Bar jsme nedávno navštívili, abychom mohli vám čtenářům přinést exkluzivní recenzi a pocity z naší návštěvy. Asi nemá cenu příliš dlouho zatajovat, že jsme byli dle očekávání opravdu ohromeni. Do restaurace jsme vcházeli s velkými očekáváními, a ještě se skvělejšími pocity jsme odcházeli.

Úžasný šéfkuchař Jan Voráček připravuje jedinečnou panasijskou a pacific rim fúzní kuchyni, v níž nalezneme nejen signature dishes typické pro všechny Buddha Bary na světě, ale i speciality právě Honzy, které vás rozhodně dostanou. Musím říct, že jsem byl opravdu ohromen tím, jak dokážou v Buddha Baru vykouzlit u jídel, která známe, tak jedinečné chutě, které nám jsou vlastně velkou novinkou.

Jak je to již u mě tradiční, v mém menu nechyběl hovězí tatarák, jenž byl obohacen o úžasnou kimchi majonézu. Doteď jsem si myslel, že tatarák už ničím vylepšit nejde, ale v Buddha Baru mi ukázali opak. Následovala kachní rolka s foia gras a pošírované tygří krevety s omáčkou kari bisque.

Jako hlavní chod mi byl naservírován, a dovolím si říct opravdu luxusní, jak to zmiňuji již v nadpisu, „král steaků“ – hovězí filet mignon s omáčkou z karamelu a sóji. Jednalo se o opravdu úžasně zpracovaný filet mignon, u něhož musím uznat, že jsem opravdu dlouho neměl možnost si pochutnat na něčem tak výjimečně dobrém.

Abych ale kvůli hlavnímu chodu nezapomněl na další dva stejně výborné pokrmy, musím je ihned vyjmenovat. Byly jimi citrónová tartaletka s yuzu a mandarinkovým pyré s Timut pepřem a choux s mangem a mečenkovým krémem.

Na mé doporučení si do Buddha Baru zajděte i vy! Rozhodně okusíte chutě jako nikde jinde!

Galerie

Rozhovory

BUDDHA-BAR PRAGUE