Zajděte na vynikající degustační menu do restaurace Salabka a dopřejte si tamější excelentní víno!

Restaurace Salabka je situována v butikové vinici Prahy v kopcích městské části Trója. Salabka není jen restaurací. Patří k ní také vinice, která se rozkládá na ploše asi 4,5 hektarů. Vinné hrozny se tady, na jihozápadním svahu mezi Trojou a Bohnicemi, pěstují od 13. století. Zpracovávají se nejen do vynikajících vín, ale nově také do kořalek. Ve snaze udržet nejvyšší kvalitu hroznů, jejich počet zde redukují na výsledných asi 18 000 lahví vína ročně.

Restaurace sama je velmi příjemným prostředím, kde kreativně a moderně vaří. V kuchyni vládne šéfkuchař Petr Kunc, který nyní čerpá z dlouholetých zkušeností z Michelinských restaurací Spojeného království. Zakládá si na spolupráci s lokálními producenty, od nichž odebírá potřebné ingredience. Jídla v Salabce jsou sezónní a nápaditá, plná chutí a textur. Ne nadarmo je restaurace zařazena do průvodce Michelin.

Pokud chcete ochutnat to nejlepší ze zdejší kuchyně, měli byste zajít na degustační menu. Pětichodové otevírá pečivo, máslo a chutney, po němž následuje beluga kaviár s texturami brambor, cibule a jogurtem. Dalším v pořadí je burrata s chřestem, pistáciemi a divokým česnekem, brokolice s letním salátem, nízký hovězí roštěnec s lilkem, paprikou a Bordeaux jus. Jako dezert se podává bílá čokoláda s letním ovocem a jedlým zlatem, na závěr se můžete těšit na výběr českých farmářských sýrů. Toto degustační menu stojí 2150Kč, párování vín Salabka 850Kč, párování světových vín 1850Kč.

Burrata, chřest, pistácie, divoký česnek
Osmichodové degustační menu je obohaceno ještě o pstruha s okurkou, yuzu a timutským pepřem, jesetera s haluškami a krupicovou kaši podávanou s medovou pláství. Na degustační menu můžete zajít od středy do soboty, od 17.30 hodin.
